Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 20 jul 2023
Leestijd: 5 minuten

Hoe zorgen vitamines en botanicals voor een optimale balans in ons lichaam?

Hester en Willemijn hebben Philo opgericht, een natuurlijk supplementen merk waarbij de balans tussen ons lichaam, ons zenuwstelsel en ons hormonale systeem centraal staat. De supplementen bevatten balancerende paddenstoelen extracten en botanicals (plantenextracten) die door synergie helpen bij prikkelverwerking en extra ondersteuning geven in hectische tijden.

Want onze samenleving zit vol prikkels en de combinatie van wetenschappelijk onderbouwde vitamines en mineralen uit de westerse wereld in combinatie met traditionele Chinese of Ayuvedische kruiden, paddenstoelen, wortels en planten (adaptogene botanicals) zorgen voor support tijdens jouw levensreis.

We leven in een hectische maatschappij

Bij Philo draait alles om magische formules waarbij het een het ander versterkt. Hester is orthomoleculair therapeut en had jarenlang een eigen praktijk. Ze ontdekte dat veel mensen met gezondheidsklachten, als je de ui dan écht afpelde, uiteindelijk stress als belangrijkste oorzaak hadden. We letten vaak goed op ons lichaam, maar het mentale stuk is net zo belangrijk.

Werkdruk, jonge kinderen, familietrauma’s. Het stresssysteem activeert je immuunsysteem, dat is evolutionair. Bij stress begint alles. Daarom is het gek dat we heel erg kijken naar het lichaam, maar de geest achterwege laten.

Dat weet ook Willemijn die zich al sinds 2016 inzet voor welzijn en natuur. Zo had ze haar blog BeBio waar mensen informatie konden krijgen over een gezonde levensstijl en lanceerde ze SMPL, een 100 procent natuurlijk huidverzorgingsmerk met biologisch afbreekbare verpakkingen.

Balancerende botanicals voor optimale moleculaire toestand

Jouw organen, jouw zenuwstelsel en hormonale systeem hebben bepaalde bouwstoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Op het moment dat je blootgesteld wordt aan vervuiling, stress, te weinig of juist overmatig sporten, snelle, bewerkte voeding of alcohol, worden er meer bouwstoffen gebruikt door je organen om alles in balans te houden.

En zo ontstaan tekorten. Wanneer je de tekorten aanpakt, en je systeem in balans is, heb je de optimale moleculaire toestand bereikt.

Alleen je lichaam ondersteunen is hierbij één ding, maar door ook je mind ondersteunen, door bijvoorbeeld bepaalde ’feel good’ neurotransmitters te stimuleren, pak je alles tegelijk aan. Je ondersteunt dan je organen en tegelijkertijd support je de balans van je zenuwstelsel en daarmee ook je hormonale systeem. De druk in onze maatschappij is hoog en daarom ontkom je er bijna niet aan om jezelf op de een of andere manier te ondersteunen.

Hoe bereik je een optimale moleculaire toestand?

In de orthomoleculaire therapie wordt er gekeken naar welke micronutriënten de verschillende organen nodig hebben om optimaal te functioneren. Je lever heeft bijvoorbeeld verschillende B vitamines, magnesium, verschillende aminozuren nodig (bijvoorbeeld molybdeen en n-a-c) om zijn werk optimaal te kunnen uitvoeren.

Het immuunsysteem heeft ook gerichte voedingsstoffen nodig, en de darmen, de huid, je hart, en ga zo maar door. Je kunt dus op microniveau heel gericht ondersteuning bieden aan de belangrijke systemen in je lichaam.

Wat je dan nodig hebt, is voor een groot deel voor iedereen hetzelfde, maar natuurlijk zitten er persoonlijke verschillen in welke organen er meer of minder ondersteuning nodig hebben. Dat is gedeeltelijk bepaald door je genen, maar vooral je leefstijl bepaalt voor een groot deel welke organen ondersteuning kunnen gebruiken.

Mensen die bijvoorbeeld langdurig stress ervaren, hebben andere voedingsstoffen nodig dan mensen die weinig stress ervaren. En mensen die intensief sporten hebben andere voedingsstoffen nodig dan mensen die dat niet doen. Mensen die infecties hebben doorgemaakt, hebben andere ondersteuning op hun immuunsysteem nodig om te zorgen dat er geen reactivatie van de infectie ontstaat.

Philo heeft zes formules gericht op veel voorkomende gezondheid issues in onze moderne hectische levens. We vragen veel van onszelf en we willen alles uit ons leven halen. Dat betekent dat we onszelf meer ondersteuning moeten geven op microniveau.

Wat betekent synergie?

Synergie houdt in dat de botanicals en andere ingrediënten uit Philo samen een sterker effect hebben dan wanneer je ze los zou nemen. In onze Energy zitten bijvoorbeeld B vitamines die glucose, vetten en proteïnen omzetten in energie, maar we combineren deze met paddenstoelenextract dat de bijnieren ondersteunt en zorgt voor meer stofjes in de hersenen die je ‘drive en motivatie’ steunen.

Je krijgt uit die capsule dus letterlijk energie-aanmaak en je ondersteunt tegelijkertijd de organen die je nodig hebt om je energiek en krachtig te voelen.

In Philo Immunity zitten vitamines en mineralen die het immuunsysteem ondersteunen (Vitamine D en zink) en we combineren deze met onder andere astragalus waarvan onderzoek aantoont dat het de stofwisseling, uithoudingsvermogen, kracht en vitaliteit ondersteunt en het immuunsysteem kan activeren of juist kalmeren. Synergie wil dus zeggen dat de ingrediënten samenwerken voor een optimaal resultaat.

Wat zijn botanicals?

Philo gebruikt paddenstoelen, kruiden en wortelextracten die stofjes bevatten die een ondersteunend effect hebben op onze hersenen, bijnieren, het hormonale systeem en zenuwstelsel.  Deze ingrediënten bevatten fytonutriënten die ons immuunsysteem en de organen ondersteunen.

Het zijn onderdelen van planten die therapeutische eigenschappen bevatten en een helend effect kunnen hebben op het lichaam.

Een bekende is bijvoorbeeld Valeriaan, waarvan is aangetoond dat het stress kan verlagen en de slaap kan ondersteunen. Philo vindt dat deze drukke maatschappij vraagt om extra ondersteuning voor het overbelaste zenuwstelsel en daarom gebruiken wij vooral “adaptogene kruiden” in onze supplementen, die het lichaam en de geest ondersteunen bij de reactie op verschillende stressoren (fysiek en mentaal).

Waar wil Philo aandacht aan besteden? Wat is bijzonder?

“Philo wil aandacht besteden aan de balans tussen hoe we ons lichamelijk voelen en hoe we ons zenuwstelsel en onze bijnieren ondersteunen. We staan tegenwoordig altijd “aan”. We verwerken ontzettend veel prikkels op een dag en lijken ook steeds meer prikkels nodig te hebben om ons lekker te blijven voelen.

Dat heeft met onze neurotransmitters in ons hoofd te maken. De balans tussen deze neurotransmitters is minstens zo belangrijk voor hoe je je voelt, als je lichamelijke gezondheid. Wij zien deze twee als een geheel. En onze supplementen richten zich dan op ook body & mind. Onmisbaar in deze maatschappij.” aldus Hester van Philo.

Omdat Philo adaptogenen gebruikt (stofjes die de hersenen, het zenuwstelsel en de hormonen ondersteunen) merk je snel effect. Door het toepassen van vitamines in combinatie met botanicals (een mooie synergie) onderscheidt het merk zich van andere merken. Een supplement kan nooit een optimale voeding vervangen, maar het is wel een welkome aanvulling in deze drukke maatschappij.
philo supplementen
Philo supplementen koop je hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️