Leonie Collombon
Leonie Collombon Reizen 20 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Slimme vakantietechnologie: Google Lens helpt je je bestemming te ontdekken

Veel mensen zijn dan wel negatief over de moderne technologie, feit is en blijft dat het ons ook mooie dingen kan brengen. Het maakt de wereld een stukje kleiner en zorgt ervoor dat we eenvoudiger contact houden met mensen van over de hele wereld. Bovendien kun je het inzetten om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Hoe je dat doet?

Google Lens biedt dankzij artificial intelligence de mogelijkheid om te ontdekken door middel van taal, bezienswaardigheden en valuta. Het is een handig hulpmiddel waarmee je door de lens van je camera een bestemming beter leert kennen. Zo heb je altijd een persoonlijke reisgids op zak en is communiceren met de lokale inwoners opeens heel eenvoudig.

Een nieuwe bestemming ontdekken met Google Lens

Reis je af naar een nieuw land, dan doe je daar zonder twijfel ontelbaar veel nieuwe indrukken op. Een nieuwe taal, lokaal eten dat je nog niet kent en bezienswaardigheden die een lange geschiedenis kennen. Hoe ontdek je zo’n nieuwe bestemming nou optimaal?

Google Lens is hét antwoord op je vragen. Nodig? Een smartphone (die heb je waarschijnlijk toch wel bij je) en werkende internetverbinding (vrijwel overal te fixen met een lokale simkaart). Dit kun je er allemaal mee:

De lokale taal machtig worden

Alle functies van Google Lens zijn te gebruiken door de camera van je telefoon ergens op te richten. Eén van de meest praktische manieren om het te gebruiken, is het vertalen van bordjes of menukaarten. Wanneer je naar een land reist waar je de taal niet machtig bent, is het namelijk best ingewikkeld om uit te zoeken wat je precies wilt van het menu -tenzij het restaurant natuurlijk ook een Engelse menukaart aanbiedt.

Met de AItechnologie vertaal je de gehele menukaart binnen een seconde. Hoe? Door op ‘vertalen’ te klikken en de camera op de kaart te richten. Google doet de rest van het werk voor je en vertelt precies welke ingrediënten in welk gerecht zitten. Smakelijk!

Lokale lekkernijen proeven

Weinig zo leuk als je volledig onderdompelen in de lokale cultuur door culinaire specialiteiten van daar te eten, maar zeker met allergieën of dieetwensen kun je niet zomaar alles eten. Kom erachter welke ingrediënten precies in een gerecht zitten met de Lens-functie ‘eten’.

Het werkt net zo simpel als het vertalen van een menukaart: scan het gerecht met je camera en Google laat je precies zien hoe de lokale specialiteit heet. Hoef jij daarna alleen nog even de ingrediëntenlijst op te zoeken.

Het verhaal achter de bezienswaardigheden

Nieuwe bestemming ontdekken? Daar horen historische gebouwen, natuurfenomenen en standbeelden als geen ander bij. Al die bezienswaardigheden komen met hun eigen historie. Wil je de plek echt leren kennen, dan vind je waarschijnlijk ook het verhaal erachter interessant.

Open je de Google Lens-app, dan ontdek je die achtergrond snel met de functie ‘plaatsen’. Voor de Eiffeltoren of de Taj Mahal heb je het misschien niet nodig, voor andere bezienswaardigheden voegt het des te meer toe.

Valuta omrekenen

Reis je af naar een land dat niet binnen de EU ligt, dan krijg je te maken met een andere valuta. Dat omrekenen heeft niet zo zeer met je bestemming ontdekken te maken, maar is wel handig om grip te houden op je reis-uitgaven. Scan een bon, tik op de totaalprijs en laat Google het werk doen.

Reizen met een kampeerbusje? 10 x tips voor on the road

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️