Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 6 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

8 x waarom we vaak verliefd worden op de beste vriend van onze partner

Het is natuurlijk niet echt ‘normaal’ om verliefd te worden op de beste vriend van je partner, maar het gebeurt toch regelmatig. Als jij stiekem een crush hebt op jouw partners’ best friend hoef je je er dus niet voor te schamen. We raden natuurlijk niet aan om er meteen werk van te maken, maar als je begrijpt waar deze stiekeme verliefdheid vandaan komt, helpt je dat misschien wel een beetje.

Het gebeurt namelijk best vaak dat we merken dat we het wel héél leuk vinden als jouw man zijn bestie uitnodigt. Dit is waarom.

Verliefd op beste vriend van je partner

Laten we nogmaals benadrukken dat het je niet veel zal opbrengen om van partner te switchen. Je zult waarschijnlijk aan het kortste eind trekken. Of jouw relatie met je nieuwe manlief houdt niet lang stand, aangezien de twee mannen uiteindelijk gaan voor de ‘bro before ho’s‘ code (niet dat jij een ho bent, maar je snapt het wel). Of jouw relatie houdt stand maar je moet nog jaren horen hoe jij de boosdoener bent van de gebroken bromance.

1. Je voelt je comfy bij hem

De allergrootste verklaring voor die vlindertjes in je buik kan zijn dat je je gewoon heel erg comfy voelt bij de beste vriend van jouw partner. Je loopt rond zonder make-up, denkt niet na over je outfit, en jullie eten samen pizza onder een dekentje op de bank. Dat comfortabele gevoel kun jij aanzien voor een lichte verliefdheid.

2. Hij ziet die kleine dingen

Ook al zie jij deze gast wekelijks, zal hij wel nog opkijken als jij iets nieuws aan hebt, of naar de kapper bent geweest. Voor jouw manlief zijn die dingetjes misschien alweer ‘normaal’ geworden, maar zijn beste vriend zal deze kleine dingetjes wel (of in ieder geval meer) opmerken.

3. Hij geeft om je

Jij bent de vriendin van zijn beste vriend, dus daarmee scoor jij sowieso al punten in zijn hart. Daarbij heeft hij je leren kennen, en kan het niet anders dan dat hij om je is gaan geven. Ook al zal hij niet zo snel toegeven, hij is jou enorm gaan waarderen. En verliefd wordt je vooral op het moment dat je als beste vriend klaarstaat als het even niet zo goed gaat tussen jou en je partner is het verleidelijk te vallen voor iemand die wél voor je klaarstaat.

4. Hij spreekt je man aan op je gedrag

Waarschijnlijk vindt hij die slechte grappen van je vriend net zo irritant, of deelt hij jouw mening wanneer het over zijn lelijke schoenen gaat. Of wat dacht je ervan als hij jouw vriend aanspreekt dat hij niet zo lomp moet doen en die deur even voor je moeten openhouden? Dan is het toch normaal dat je daar een zwak voor hebt? Iemand die aan ‘jouw kant’ staat, het voor je opneemt en niet bang is om hem aan te spreken?

5. Hij is onbereikbaar

Ok, je bent er dus achter dat je een crush hebt, waar niemand (absoluut niemand op de hele wereld) ooit achter mag komen. Dit spannende geheim is stiekem ook best leuk. We vinden het nu eenmaal leuk als iemand onbereikbaar is, en als we weten dat iets eigenlijk niet mag.

6. Hij kent je door en door

Hij heeft jou in alle scenario’s gezien. Van dronken avonden boven de wc-pot, tot ontroostbaar met een gebroken hart. Dat geeft je een veilig gevoel… ook al is hij niet meteen verliefd, de beste vriend van jouw partner kent je door en door. Je hoeft je niet groter voor te doen dan je bent, want hij kent al jouw onzekerheden. Je voelt waarschijnlijk dat hij je neemt zoals je bent, en je niet veroordeeld. Dat is toch een heerlijk gevoel?

7. Hij is open tegenover je

Is het waar of niet? Het allermooiste aan iemand is die persoon helemaal, totaal ongeremd, zichzelf durft te zijn. Als de beste vriend van je partner zelf op date gaat en indruk op iemand wilt maken wordt hij misschien wel verlegen, of gaat hij zich opeens heel stoer en overdreven mannelijk gedragen. Bij jou heeft hij dat niet: hij voelt zich op z’n gemak, en is daardoor helemaal zichzelf, en deelt ook zijn kwetsbare kanten. Dat heeft nu eenmaal iets super charmants!

8. Hij vindt jou leuk

Misschien is hij wel minder betrouwbaar dan jouw manlief denkt. Wat als hij een secret crush op jou heeft, en jij dat bent gaan opmerken door die korte blikken of kleine aanrakingen? Dan hangt er een bepaalde sfeer tussen jou en de beste vriend van je partner die jij bent gaan voelen.

7 goede (en onverwachtse) redenen om vaker aan soloseks te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️