Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Liefde & Seks 17 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Trek je altijd verkeerde partners aan? Zo doorbreek je het patroon

Hoe kan het toch dat je altijd de verkeerde partner aantrekt? Waarom weet die foute liefde jou altijd weer te vinden? Hoe hard het ook is: vaak ligt het aan jezelf. We trekken namelijk aan wat we denken dat we verdienen.

Als we denken dat we niet meer waard zijn dan die foute man, zullen we ook nooit ons patroon kunnen doorbreken. Overtuigingen over onszelf zijn diepgeworteld en vaak ontstaan dit soort overtuigingen door eerdere ervaringen.

Telkens de verkeerde partner? Zo doorbreek je het patroon

Deze tips kunnen je helpen om het patroon te doorbreken.

1. Herken het patroon

Word je er eerst van bewust dat hetzelfde patroon zich steeds maar weer blijft herhalen. Dit patroon is vaak ontstaan door eerdere ervaringen, bijvoorbeeld door eerdere relaties in je leven, vriendschappen, maar ook de relatie met je ouders.

Lees ook: Het effect dat trauma’s in je kindertijd kunnen hebben op je volwassen leven

Als je jezelf bijvoorbeeld niet geliefd voelde door een van je ouders, is de kans groter dat je op zoek gaat naar een partner die je hetzelfde gevoel heeft. Onbewust hoop je dat je je nu wel geliefd zult voelen in de relatie met die persoon, waarin je iets uit je jeugd herkent. Steeds weer gaan we terug naar ditzelfde type partner of dezelfde soort relatie om te proberen de pijn uit het verleden te repareren.

2. Stop met het herhalen van het verleden

Het kind in ons probeert het verleden te herhalen door keer op keer op zoek te gaan naar hetzelfde type partner. Vervolgens worden we telkens weer teleurgesteld als het weer niet blijkt te werken.

Het doet pijn om je dit te beseffen, maar je schiet er niets mee op om telkens weer hetzelfde pad te bewandelen. Probeer het patroon te doorbreken. Het kan je heel veel pijn in de toekomst besparen.

3. Zie in dat je er zelf verantwoordelijk voor bent

Besef dat jij de persoon bent die telkens weer op zoek gaat naar dat type partner. Mensen komen in je leven omdat je ze aantrekt.

Onbewust trek jij keer op keer weer die ene persoon aan, omdat we er diep van binnen van overtuigd zijn dat dit is wat we verdienen.

4. Overtuig jezelf ervan dat je beter verdient

Pas als je werkelijk gelooft dat je beter verdient, zul je liefde kunnen vinden. Vrouwen die zelfverzekerd zijn en hun grenzen stellen, trekken gezonde relaties aan. ‘Foute mannen’ gaan juist op zoek naar vrouwen die geloven dat ze niets waard zijn, zodat ze hier misbruik van kunnen maken.

Geef jezelf liefde, en je zal de liefde krijgen die je écht verdient. Positieve energie zorgt ervoor dat je positieve mensen aantrekt – en de foute partner weert. Yes, simple as that. We noemen het de wet van de aantrekkingskracht. Verander dus je overtuiging en ga voor een positieve mindset. Je verdient het beste van het beste.

Leer om van jezelf te houden. Las ook gerust een pauze in na een heftige relatie om aan jezelf te werken en je zelfvertrouwen op te bouwen.

5. Stel jezelf open

Positieve mindset? Check. Zelfvertrouwen? Check. Stel jezelf open voor nieuwe liefde als je er écht klaar voor bent. Als in het verleden je hart gebroken is, zetten we uit angst de deur naar ons hart vaak op slot.

Zet jezelf over die angst heen en open de deur voor nieuwe mensen. Mensen die net zo in het leven staan als jij. Lees hier meer over de invloed van positieve gedachten en overtuigingen.

Meer over relaties?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️