Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 28 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze 3 verhalende boeken gaan over spiritualiteit (en dát leest fijn!)

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Je sluit je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Gelukkig is er aan interessante boeken geen tekort en er gaat geen dag voorbij dat we geen leerzame, bijzondere of must read boeken voorbij zien komen. Deze boeken over de reis van spiritualiteit, maar dan niet inde vorm van een langdradig zelfhulpboek, maar in mooie verhalen.

Wil je er ook geïnspireerd door raken? Dit zijn onze favorieten.

Verhalende boeken over spiritualiteit

Er zijn misschien maar weinig dingen waar je zó eindeloos over kunt leren als de weg van persoonlijke groei en spiritualiteit. Diep duiken in jouw patronen, emoties, trauma’s, zingeving en jouw legende in het leven: we kunnen er niet over uitgeleerd raken.

Alleen is het vaak een groot nadeel dat de meeste boeken die gaan spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling vaak erg saai en  langdradig geschreven zijn, en daarom niet echt fijn lezen.

Voor de boekenwormen: 6 tips om (nog) beter te lezen

Hoe interessant ze ook zijn, het leest nu eenmaal fijner om een boek voor je neus te hebben dat catchy is geschreven, waar je helemaal in wordt meegenomen en waardoor je haast niet kunt stoppen met lezen.

Gelukkig zijn er heel wat mooie boeken geschreven die beiden combineren: spiritualiteit in een mooi verhaal. Ofwel: spirituele romans! We delen onze favoriete met je.

1. De Alchemist

De Alchemist van Paulo Coelho is misschien wel dé bijbel van de boeken die gaat over de weg van het leven, de keuzes die er op je pad komen, de gevolgen die keuzes hebben en vooral over het pad van jouw leven. Ofwel: over het leven van jouw legende.

Het boekje (lees: bestseller) is niet alleen prachtig geschreven in een mooi verhaal over een jongen die op het platteland woont, het boek is ook vrij kort en heeft een pakkende verhaallijn die keer op keer kunt blijven lezen. Elke keer haal je er weer een andere boodschap uit.

2. De Celestijnse Belofte

Een andere klassieker, die inmiddels al tientallen jaren geleden geschreven is (in 1993), op het gebied van spiritualiteit is De Celestijnse Belofte. Het boek werd geschreven door filmproducent en screenwriter James Redfield. Zijn achtergrond in de filmwereld verklaart hoe hij het boek zo verhalend en beeldend heeft kunnen schrijven.

Waarom iedereen Think Like a Monk in zijn boekenkast moet hebben

Het boek gaat over een man die naar Peru afreist om meer te weten te komen over ‘het manuscript’t dat allerlei inzichten zou bevatten over… Tja, dát moet je maar lezen in het boek ;-). We kunnen je in elk geval wél vertellen dat het een echte aanrader is en je ‘m in één ruk uitleest.

3. That guy who love the universe

De hoofdpersoon uit That guy who love the universe is ergens in de twintig en woont in Engeland, waar hij na zijn studie besluit de betekenis van het leven te achterhalen. In een prachtig verhaal lees je over zijn inspirerende zoektocht door de wereld waarin hij op zoek is naar zingeving en spiritualiteit. “A Modern Tale of Setbacks, Second Chances and Spiritual Enlightenment”

Meer inspiratie voor mooie boeken nodig? Die hebben we genoeg!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️