Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Liefde & Seks 5 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Verhoog je seksuele energie (en die van je partner) in slechts enkele minuten

Seksuele energie is ontastbaar, magisch, zorgt voor aantrekkingskracht en zin in seks. Het is een onuitputtelijke bron van energie, levenslust en creativiteit waarin helende krachten verscholen liggen. Want je seksuele energie geeft je zoveel meer dan een wilde vrijpartij. Denk aan zelfvertrouwen, zelfbeminning en een gelukkiger leven.

Niet zo gek dat er veel over geschreven wordt. Seks- en relatie-expert Emily Morse deelt bij lifestyle-merk Goop hoe je je seksuele energie – en die van je partner, kunt verhogen.

Seksuele energie is een van de sterkste energieën die we tot onze beschikking hebben en tantra is een spirituele stroming waarbij je je seksuele energie als het ware weer activeert.

Seksuele energie verhogen

Wanneer je opgewonden raakt, gaat je lichaam aan: er stroomt meer bloed naar je geslachtsdelen, je tepels worden harder, je gezicht wordt rood en je adem versnelt. Dit is het fysieke gevoel van seksuele energie die in je lichaam ontwaakt.

Een groot deel van deze energie stroomt vanuit ons bekkengebied. Door hier opnieuw mee te verbinden, kunnen we onze seksuele verlangens aanboren – en ons bewuster worden van welke aanrakingen en bewegingen goed voor ons voelen.

Een ademhalingsoefening vanuit tantra

Een krachtige tool om seksuele energie te verhogen en om twee seksuele energieën te verbinden, is ademwerk. In de leer van tantra wordt een ademhalingsoefening wel vaker gebruikt om intimiteit en aantrekkingskracht op te bouwen tussen twee partners.

Zo werkt het

Voor deze oefening ga je tegenover, wat zeg ik, op elkaar zitten met de benen om elkaars middel gewikkeld. De mannelijke energie zit onderop en is in dit geval de gever, de vrouwelijke energie zit bovenop en ontvangt. Natuurlijk kun je experimenteren met elkaar wat er gebeurt als je van plek ruilt. Er is geen goed of fout.

Als je eenmaal in positie bent, kun je elkaar diep in de ogen kijken en samen ademen. Na een paar minuten synchroniseert je ademhaling vanzelf. Als je hier stopt, voel je je al diep verbonden.

Wil je de ervaring en seksuele energie nog intenser beleven? Begin dan samen te bewegen. Deins met je heupen heen en weer en vind samen een ritme. Koppels die dit proberen, zijn vaak in de war als ze merken hoeveel seksuele energie er nog tussen hen bestaat.

Energie die ze in het dagelijks leven kwijtraken omdat ze er simpelweg te weinig stil bij staan. Het is een bizarre ervaring dat je slechts in enkele minuten weer zulke diepgaande en intense gevoelens kunt ervaren.

Voor sommige mensen voelt het zeker in het begin vreemd om deze oefening te doen, er wordt lacherig gedaan. Toch is het de moeite waard. Deze manier van verbinding laat je weer bewust worden van gedachten, gevoelens, sensaties en impulsen die door je lichaam stromen.

Denise (36): ‘Ik ben opgegroeid zonder ruimte voor emoties, maar door tantra voel ik weer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️