Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 5 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Op deze campings kun je perfect solokamperen deze zomer

Waar kamperen zo’n vijf jaar geleden nog een beetje een suf imago had, heeft met een simpele uitrusting de natuur in trekken inmiddels een totaal nieuwe identiteit gecreëerd. Kamperen en daarmee ook solokamperen heeft een heuse opmars gemaakt en is populairder dan ooit. Er zijn immers weinig dingen die voor zoveel nieuwe energie, avontuur maar ook rust zorgen als kamperen in de buitenlucht.

Maar wat als er niemand mee kan en jij wél zin hebt om te kamperen of je gewoon zin hebt in een solo-avontuur? Deze 5 campings in Nederland zijn ideaal voor als je wilt solokamperen.

Waarom wachten tot je vrienden, lover, gezin of vage kennissen meegaan terwijl jij stiekem hartstikke goed weet dat je zin hebt om te gaan kamperen? In je eentje op vakantie gaan is natuurlijk ook wel een beetje spannend. Helemaal als het je eerst keer is.

Campings voor soloreizigers of solokampeerders

Daar hebben deze campings rekening mee gehouden en zijn daarom perfect ingericht voor de soloreiziger. Dit zijn ze:

1. Camping Buitenland

Voor de rubriek ‘BEDROCK ontdekt Nederland‘ gingen we hoogstpersoonlijk op onderzoek uit om de magie van deze fijne camping te ontdekken in Drenthe. De camping die vol staat met knusse kunstenaarshuisjes, vrolijke kampeerbusjes en tentjes werd opgezet door Floortje Dessing en wat vrienden.

Bij camping Buitenland is er zelfs een speciaal veldje waar je als soloreiziger je tentje of kampeerbusje kunt neerzetten, zodat je andere solokampeerders makkelijker kunt ontmoeten of aanspreken als je daar behoefte aan hebt. Hoe tof?

2. Co-living en natuuroase Zomerlicht

Zomerlicht is er zeker eentje die je wilt onthouden. De camping is namelijk een initiatief van een groep vrienden uit Amsterdam die klaar waren met de craziness van de stad en het anders wilden gaan doen. Hoe? Ze besloten een park te bouwen met alles wat zij belangrijk vinden in de wereld. Met meer natuur, meer community, meer bewustzijn.

Reizen met een kampeerbusje? 10 x tips voor on the road

Zo gezegd zo gedaan. Ze bouwden een camping, retreatspace en eco-village in één, middenin Overijssel. Wil je er langer blijven wonen? Dan kan dat ook, want er worden ec0-huisjes gebouwd, plus alles wat bijdraagt aan circulair leven. Denk aan een voedselbos, een co-working space, een biowinkel, een farm-to-table restaurant, natuurspeeltuinen, unschooling en een yoga & health club.

Je begrijpt: dit is de ideale plek om naartoe te gaan als soloreizigers of kampeerder. Je zult er gelijkgestemden tegenkomen en je geen seconde alleen hoeven te voelen!

3. Natuurcampings

Als je in eentje gaat kamperen, heb je waarschijnlijk weinig zin om op een bomvolle familiecamping tussen de rondrennende kinderen te staan. Doe daarom altijd goed onderzoek naar of een camping bekend staat als familiecamping. Een natuurcamping kan daarom een goed alternatief zijn, omdat deze campings speciaal zijn opgericht op de natuurfanaat, ze liggen altijd middenin de natuur en het is er relatief rustig.

Waarom is reizen zo magisch? We interviewen Rosa Bertram over vrijheid, struggles en levenslessen

De kans is groot dat je hier andere solokampeerders tegenkomt die óók van de natuur houden. De ANWB maakte een lijstje met de Nederlandse natuurcampings.

4. Campings voor single parents

Behalve campings voor soloreizigers, zijn er ook campings die (deels) zijn ingericht voor de alleenstaande ouders, hoe fijn is dat? Een kind opvoeden kost natuurlijk al de nodige (lees: ontzettend veel) energie, laat staan als je dat alleen moet doen.

Op één van deze campings vind je een veldje speciaal voor single parents, zodat je andere alleenstaande ouders met kinderen kunt ontmoeten én elkaar kunt helpen wanneer nodig.

5. Wildkamperen met jezelf

Niet iedereen die in z’n eentje gaat kamperen, heeft natuurlijk zin in andere kampeerders om zich heen. Gelukkig zijn er genoeg plekjes waar je (legaal!) kunt wildkamperen in Nederland én natuurlijk: daarbuiten. Dát is pas het ultieme gevoel van vanlife!

Veel plezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️