Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: maaltijdsoep met tortelloni, spinazie en dille

Ken je dat, van die dagen waarop je liever op de bank kruipt en je avondeten uit een soepkom uitlepelt? Of dat nou is omwille van hevige menstruatiepijn, een drukke dag op het werk of omdat je je emotioneel even niet lekker voelt: we maken het allemaal wel eens mee. Op zo’n dagen zijn we extra blij met recepten als deze troostrijke vegetarische soep met tortelloni, spinazie en dille (van zusje Culy). Hier ga je spontaan van opknappen, wedden?

Dát noemen wij nog eens een mooi gevalletje #self-care.

Een simpele keukentruc: groentebouillon maken van overgebleven groenten

vegetarische soep met tortelloni, spinazie en dille
Bron: Culy.nl

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 liter groentebouillon
  • 300 gram vegetarische tortelloni (bv. met ricotta en citroen)
  • Sap van 1 citroen
  • 4 grote eieren
  • Zwarte peper van de molen
  • 300 gram spinazie, grof gehakt
  • 1 bosje dille, fijn gehakt (+extra)

Voor de afwerking:

  • Zwarte peper van de molen
  • Parmezaanse kaas (of een vegan variant!)
  • Extra vierge olijfolie

Deze 5 groenten en fruit geven je gezondheid direct een boost

Vegetarische soep met tortelloni, spinazie en dille

Breng de bouillon aan de kook. Kook de tortelloni gedurende 3 minuten in de kokende bouillon. Schep de tortelloni er met een schuimspaan uit de pan en verdeel de pasta over 4 kommen. Draai het vuur naar de laagste stand om de bouillon warm te houden.

Neem er een mengkom bij en pers daarin de citroen uit. Voeg er de eieren en de zwarte peper aan toe en mix met een garde.

Draai het vuur eventueel hoger zodat de bouillon zachtjes begint te pruttelen. Schep een soeplepel van de bouillon in de mengkom en blijf continu roeren met een garde.

Giet nu de volledige inhoud van de mengkom in de pan en meng met de bouillon. Blijf goed roeren met je garde. Laat ongeveer 5 à 7 minuten inkoken, tot de textuur wat is ingedikt. Proef en kruid af met zout en peper.

Haal de pan van het vuur en roer er de dille en de spinazie door. Schep wat van de soep over de tortelloni en werk de tortellonisoep af met wat extra vierge olijfolie, extra dille en vers gemalen parmezaanse kaas.

vegetarische soep met tortelloni, spinazie en dille
Bron: Culy

De 10 gezondste groenten die je op je bord wilt hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️