Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Planeet 14 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Nederland is een dromerig, natuurlijk en vegan skincare-merk rijker en wij zijn fan

Marguerite studeerde scheikunde en is altijd bezig met achterhalen wat er in producten zit. Nienke was model en is daardoor continu opzoek naar de beste huidverzorging. De twee vriendinnen bundelden hun krachten en kwamen zo met een nieuw 100 procent natuurlijk beautymerk: Wish to be wild.

Nienke en Marguerite vertellen waarom zij ervoor kozen om het heft in eigen handen te nemen en een gloednieuw skincare merk te lanceren. Volgens hen was dit namelijk hard nodig.

Hunkering naar de natuur

Wish to be wild is ontstaan uit de hunkering naar de natuur die de twee Amsterdammers heel sterk voelen. Nienke: ”Zodra de straatstenen ruimte maken voor de natuur, is alles beter.”

Waarom natuur een mens zo gelukkig maakt

Nienke en Marguerite onderzochten daarom hoe zij in hun huidige stadse levens sterker verbonden met de natuur konden zijn. Al snel volgde een nieuwsbrief, waarin zij hun nieuwe kennis deelden. Toch bleef het kriebelen om meer te doen.

Natuurlijke en simpele skincare

De keuze voor het opzetten van een beautymerk was snel gemaakt. In hun onderzoek kwamen de twee oprichters er namelijk achter dat er weinig Nederlandse skincare bestaat die 100 procent biologisch, natuurlijk én van hoge kwaliteit is. Daarnaast moest het ook simpel te gebruiken zijn. Nienke: ”Wij houden allebei niet van mega beautyroutines.”

Zo ontstond Wish to be wild, een verzorgingslijn met pure oliën voor het gezicht en lichaam. Hierbij is expres niet gekozen voor een crème. Marguerite: ”Mensen zijn nog gewend aan crème, maar het voordeel van olie is dat je het heel natuurlijk kunt houden. Bij crèmes worden er altijd een emulgator en verschillende houdbaarheidsstofjes toegevoegd.”

Slechts drie ingrediënten

Dat de oliën inderdaad puur zijn, is goed te zien aan de ingrediëntenlijsten. Zo telt de argan- en rozengezichtsolie slechts drie ingrediënten: arganolie, rozenbottelzaadolie en etherische rozenolie. Elk van deze ingrediënten heeft specifieke eigenschappen. Arganolie is diep hydraterend en de rozenoliën zitten vol vitamines die de huid beschermen en genezen.

Nienke en Marguerite benadrukken dat de ene arganolie de andere niet is. Vergelijkbaar met olijfolie zit er ontzettend veel verschil in kwaliteit. Nienke: ”Onze arganolie komt van een biologische boerderij en is met zorg voor de natuur en bodem geproduceerd. Dit voel je aan alles wanneer je het op je huid smeert.”

Wat is de werking van oliën op je huid? Alles wat je wilt weten over natuurlijke plantenoliën

Geiten die onkruid wieden

De lavendelolie komt dan weer van een hele kleine biodynamische boerderij, waar geiten worden gebruikt om het onkruid te wieden. Het is een mooi voorbeeld van permacultuur, waarbij je echt samenwerkt met de natuur.

Zelf houden de twee vriendinnen ook veel van tuinieren. De kruiden die zij nu groeien zullen aan het einde van de zomer ook verwerkt worden in nieuwe producten.

En waar komt die dromerige naam Wish to be wild eigenlijk vandaan? Marguerite: ”Ons merk begon met een wish en het is nog steeds een blijvende zoektocht naar de verbinding met moeder natuur. Wild staat ook voor het onaangetaste. Om te breken met het stadse leven en even uit dat keurslijf te gaan.”

Wensen we het niet allemaal om wild te zijn?

4 simpele manieren om je beautyroutine meer eco-friendly te maken

Bedrock Talks over natuurlijke huidverzorging

We smeren ontzettend veel producten op ons lichaam en gezicht. De meeste producten zitten vol schadelijke stoffen die worden opgenomen door ons lichaam, terwijl onze huid ons grootste orgaan is waar we goed voor moeten zorgen. Voor ons een reden dat we het liefst natuurlijke producten gebruiken.

Daarom spreken we met Floor & Erin van de natuurlijke huidverzorgingswebshop Nourished om alles te weten te komen over het belang van natuurlijke producten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️