Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Welzijn 10 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Deze Nederlandse 8 beautymerken zijn vegan én dierproefvrij

We zien er allemaal graag goedverzorgd uit. Daarvoor gebruik je natuurlijk het liefst beautyproducten die rekening houden met dieren en de planeet. Officieel zijn dierproeven voor cosmeticaproducten verboden sinds 2013 in Europa, maar de trieste waarheid is dat deze soms nog steeds indirect of buiten Europa plaatsvinden. Met deze 8 beautymerken van eigen bodem weet je sowieso dat je goed zit: ze zijn 100 procent vegan én dierproefvrij.

Support your locals, de dieren én de planeet!

8 Nederlandse vegan én dierproefvrije beautymerken

In Nederland zijn er heel veel beautymerken te vinden waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Welk merk is vegan, welke dierproefvrij en welke allebei? Gelukkig heeft de website Shop Like You Give a Damn al heel wat voorwerk gedaan door meer dan 800 cosmeticamerken te onderzoeken. In deze lijst kan je precies zien hoe bewust de onderzochte beautymerken zijn.

Uit deze 800 cosmeticabedrijven pikten wij 5 mooie merken van Nederlandse bodem. Zo blijf je dichtbij huis en weet je zeker dat je producten 100 procent vegan én dierproefvrij zijn.

https://www.instagram.com/p/CL7WPVdFPy5/

1. Dr. Jetske Ultee

Sinds 2004 is Jetske werkzaam als onderzoekarts in de cosmetische dermatologie. Een paar jaar later lanceerde zij een blog over huidverzorging en kwam zij met een eigen cosmeticalijn: Dr. Jetske Ultee. De lijn bestaat uit milde, werkzame huidverzorging en verzorgende make-up. De producten zijn geschikt voor de meest gevoelige huid.

2. Helemaal Shea

Helemaal Shea is een keinschalig cosmeticabedrijf gevestigd in De Rijp Noord-Holland. Ze maken vegan zepen en shampoo bars, maar ook natuurlijke huidverzorging. Alles wordt met de hand gemaakt in kleine oplages, zodat je altijd een vers product hebt. En hoe leuk zijn die verpakkingen!

3. Zeeplokaal

Je raadt het al: Zeeplokaal maakt zeep. Maar, niet zomaar zeep! Het zijn namelijk natuurlijke stukken zeep die met de hand gemaakt worden. Ook bevat het geen palmolie, geen parfum en is natuurlijk vegan-friendly.

4. JANZEN

De beautyproducten van JANZEN nemen je de hele wereld mee over. Van Australisch sandelhout tot Indische patchouli en van Chinese jasmijn tot de Franse roos. Allemaal met pure ingrediënten en een Nederlandse touch.

5. SMPL

SMPL is een 100 procent natuurlijke beautylijn van Nederlandse bodem. Alle producten zijn zonder parabenen, dierproefvrij en geschikt voor de gevoelige huid. Ook wordt er altijd in kleine hoeveelheden geproduceerd om de kwaliteit van de producten te behouden.

6. Loofy’s

Naast dat de producten van Loofy’s vegan en dierproefvrij zijn, wordt er in de verpakkingen geen plastic gebruikt. Zo zijn de zakjes van de tandenborstels in elkaar gestikt met naald en draad en zitten al onze zepen in recyclebare aluminium blikjes of papier. Loofy’s wil bewijzen dat een plasticvrije cosmeticamarkt mogelijk is. Een mooie missie!

7. Hilla Skincare

Bij Hilla Skincare kun je zelf jouw eigen dagcrème samenstellen. Zo kies je zelf een base (droge huid, vette huid, gevoelige huid) en een boost (optimale hydratie, stralende huid). Daardoor heb je echt een persoonlijk gezichtsverzorgingsproduct perfect voor jouw huidtype.

8. Wish to be wild

Bij Wish to be wild maken ze 100 procent natuurlijke én vegan lichaamsoliën. Hierin zitten kruiden en bloemen die Nienke en Marguerite zelf groeien in hun permacultuur werkplaats net buiten Amsterdam. De oliën komen in verschillende geuren waaronder argan-lavendel en argan-rozen. En zeg nu eerlijk: hoé leuk is dit etiket?

Voor een goede verzorging is het belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Zo herken je jouw huidtype (en hoe je deze verzorgt).

Bedrock Talks over natuurlijke huidverzorging

We smeren ontzettend veel producten op ons lichaam en gezicht. De meeste producten zitten vol schadelijke stoffen die worden opgenomen door ons lichaam, terwijl onze huid ons grootste orgaan is waar we goed voor moeten zorgen. Voor ons een reden dat we het liefst natuurlijke producten gebruiken.

Daarom spreken we met Floor & Erin van de natuurlijke huidverzorgingswebshop Nourished om alles te weten te komen over het belang van natuurlijke producten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️