Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Betere wereld 6 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Bij deze 5 tentjes vind je het lekkerste vegan fast food

Ook in de wereld van fast food zie je overal steeds meer vegan opties op het menu. Zo heeft de Burger King eeen plantaardige Whopper ontwikkeld en vind je bij McDonalds ook steeds meer vegan producten op de kaart. Goede stappen naar een fast food industrie die hopelijk op een dag volledig vegan is. Sommige restaurants geven echter al het goede voorbeeld. Bij deze 5 tentjes vind je het lekkerste vegan fast food. 

Want hoe bewust je ook bezig bent, af en toe cheaten mag best.

Lekkerste vegan fast food

Als vegan ben je goed bezig. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. Toch mogen ook vegans heus wel af en toe een smokkeldagje inlassen. Het gaat immers om balans. Bij deze 5 tentjes vind je het lekkerste vegan fast food.

1. Vegan Junk Food Bar

Zeg je vegan fast food, dan zeg je de Vegan Junk Food Bar. Hier ben je aan het juiste adres voor al je plant based comfort food. En dan bedoelen we ook echt comfort food. Je kunt hier gerechten eten als de royal beastie shawarma, mac & cheeze betterballs en zelfs vegan lekkerbek. Nieuwsgierig geworden? Je vindt de VJFB in Amsterdam en Rotterdam.

2. SNCKBR

Ook in Utrecht zit een vegan guilty pleasure plek: SNCKBR. De naam is misschien ge√Įnspireerd op een standaard afhaalzaak, maar de gerechten zijn dat helemaal niet.

Zo staan er flink wat Aziatische gerechten op de kaart, zoals gyoza met champignons, prei, miso en vegan Peking-eend (!) en een bao bun met gefermenteerde zwarte bonen en gefrituurde aubergine. Maar niet alles is Aziatisch, je kunt er ook diverse burgers of een mushroom wellington eten.

3. Freaking Vegan

In Haarlem vind je Freaking Vegan. Een fast food restaurant met een heel breed scala aan veganistisch fast food, dus voor ieder wat wils. Ga bijvoorbeeld voor een vegan kapsalon, vish and chipz of een beev burger. Leuk om er meteen een dagje Haarlem aan vast te plakken!

4. Deer Mama

Deer Mama is een vegan mylk en burger bar in hartje Amsterdam. Op het menu staan juicy burgers en romige milkshakes. Maar, dat niet alleen. Bij Deer Mama kan je ook vegan donuts, softijs, bitterballen, kroketten en nacho’s bestellen. En hoe vrolijk zien die gerechten eruit!

5. Karma Kebab

Karma Kebab is lokaal geproduceerde en duurzame kebab op basis van, jawel, knolselderij. Je eet hem met een verse pita en onge√ęvenaarde knoflooksaus (volgens de makers). Er is geen Karma Kebab restaurant, maar het wordt op heel veel locaties in Nederland al verkocht. Binnenkort hopelijk ook weer op festivals!

https://www.bedrock.nl/vegan-junk-food-bar-franchise-buitenland/

Bij ons loopt het water al in de mond!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! ūü§ć

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordtūüßė‚Äć‚ôÄÔłŹ