Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 13 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Vega Vrijdag: broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing

Het is vrijdag, dus is het weer tijd voor een heerlijk vegetarisch of plantaardig recept! Dit keer delen we een vernieuwende vegan broccolisalade van ons culinaire zusje Culy. De salade wordt eenvoudig bereid, maar vergis je niet: dit is een smaakbom! En dat heeft alles te maken met de dressing waar onder andere miso, sinaasappelsap en rode ui doorheen gaat.

Of je nu een lekker bijgerecht of een handige salade voor tijdens de lunch óf avond zoekt: deze gezonde broccolisalade is zonder twijfel een goeie optie.

Broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 3 à 4 personen

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 200 gram spitskool, in fijne snippers
  • 100 gram gele rozijnen
  • 100 gram amandelen, gehakt
  • 2 stengels bosui, in ringetjes

Voor de dressing:

  • Sap van 1 sinaasappel
  • 2 theelepels (witte) miso
  • 2 theelepels amandelpasta
  • 1 kleine rode ui, in grove stukken
  • Scheutje neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
broccolisalade vegan
Bron: Culy

Zo maak je de gezonde broccolisalade

  1. Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom.
  2. Doe de ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde massa.
  3. Voeg de dressing toe aan de kom met groenten en roer goed zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is over alle groenten.

And there you go: een geheel veganistische, smaakvolle salade waar je je gezelschap geheid mee zal verrassen!

Meer vegetarische kookinspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️