Vega Vrijdag: broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing

Het is vrijdag, dus is het weer tijd voor een heerlijk vegetarisch of plantaardig recept! Dit keer delen we een vernieuwende vegan broccolisalade van ons culinaire zusje Culy. De salade wordt eenvoudig bereid, maar vergis je niet: dit is een smaakbom! En dat heeft alles te maken met de dressing waar onder andere miso, sinaasappelsap en rode ui doorheen gaat.

Of je nu een lekker bijgerecht of een handige salade voor tijdens de lunch 贸f avond zoekt: deze gezonde broccolisalade is zonder twijfel een goeie optie.

Broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing

Dit heb je nodig:

Ingredi毛nten voor 3 脿 4 personen

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 200 gram spitskool, in fijne snippers
  • 100 gram gele rozijnen
  • 100 gram amandelen, gehakt
  • 2 stengels bosui, in ringetjes

Voor de dressing:

  • Sap van 1 sinaasappel
  • 2 theelepels (witte)聽miso
  • 2 theelepels amandelpasta
  • 1 kleine rode ui, in grove stukken
  • Scheutje neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
broccolisalade vegan
Bron: Culy

Zo maak je de gezonde broccolisalade

  1. Doe alle ingredi毛nten voor de salade in een grote kom.
  2. Doe de ingredi毛nten voor de dressing in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde massa.
  3. Voeg de dressing toe aan de kom met groenten en roer goed zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is over alle groenten.

And there you go:聽een geheel veganistische, smaakvolle salade waar je je gezelschap geheid mee zal verrassen!

Meer vegetarische kookinspiratie?

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing
Sluiten