Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 29 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: stamppot met parmezaan, paddenstoelen en boerenkool

Het is stamppot-weer! En dat betekent dat wij ons graag verwarmen met deze vega stamppot met parmezaan, paddenstoelen en boerenkool van zusje Culy. Simpelweg een geniale combinatie.

Bovendien kun je deze vega stamppot heel makkelijk op de bank uitlepelen. Perfect voor op baaldagen, voor na het sporten of gewoon omdat je er behoefte aan hebt.

Plantaardig proberen? Deze low-key vegan gerechten moet je hebben

vega stamppot met parmezaan, paddenstoelen en boerenkool
Bron: Culy

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 300 gram boerenkool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snuf zeezout
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 3 tenen knoflook
  • 120 ml melk
  • 60 ml room
  • Een klont boter
  • Snuf nootmuskaat
  • 60 gram parmezaan, gemalen

Pizza-alert! De beste vegan pizza van Amsterdam eet je bij Mastino

Voor de paddenstoelenjus:

  • 300 gram paddenstoelen, in kwarten
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 50 gram boter
  • Zout & peper
  • 3 eetlepels water

Vega stamppot met parmezaan, boerenkool en paddenstoelen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de boerenkool over. Besprenkel met olijfolie en zout en bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Intussen maak je de parmezaanstamppot. Schil de aardappelen en doe ze in een ruime pan met water. Plet de tenen knoflook en voeg die ook toe. Kook de aardappelen tot een mesje er makkelijk doorheen glijdt. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan.

Doe de melk en room erbij en breng aan de kook. Stamp de aardappelen daarna met een pureestamper tot een mooie puree. Roer er de gemalen parmezaan, een klontje boter en de snuf nootmuskaat door en kruid af met zout en peper. Hou op laag vuur warm en roer af en toe.

Verhit voor de paddenstoelenjus de boter op medium vuur en voeg het sjalotje en de paddenstoelen toe. Bak ongeveer 8 minuten en kruid af met zout en peper. Voeg het water toe, draai het vuur hoger tot het water kookt en haal onmiddellijk van het vuur. Tadaaa: paddenstoelen met jus!

Zijn de boerenkoolchips klaar? Serveer de parmezaanstamppot met de paddenstoelenjus en de boerenkoolchips.

Hotspot-alert! Bezoek deze 9 nieuwste vegan restaurants in Nederland eens

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: stamppot met parmezaan, paddenstoelen en boerenkool
Sluiten