8 vega recepten om de Week Zonder Vlees mee te rocken (doe je ook mee?)

Oosterse paksoi

Oosters crispy fijngehakt met paksoi en basmatirijst
Bron: Quorn

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 300 g Quorn fijngehakt
  • 2 Shanghai paksoi
  • 4 bosui
  • 1 limoen, het sap
  • 15 g koriander
  • 15 g platte peterselie
  • 15 g munt2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 cm gember, geraspt en in fijne reepjes gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl honing
  • 2 tl Chinese
  • 5 spice kruiden
  • 1 tl sesamolie
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereidingswijze
1. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de Shanghai paksoi in reepjes en verwijder de steeltjes van de kruiden. Snijd de
bosui fijn en houd een derde apart voor het garneren.
3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en voeg het fijngehakt samen met de
knoflook en gember toe aan de pan en roerbak het geheel 2 minuten op hoog vuur.
4. Voeg het limoensap, de sojasaus, honing, Chinese 5 spice kruiden en sesamolie toe
aan de pan en roer alles goed door zodat het gehakt de smaak van de kruiden kan opnemen. Voeg ook de Shanghai paksoi en bosui toe aan de pan en roerbak het geheel nog 5 minuten. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer het crispy gehakt samen met de basmatirijst en de verse kruiden en garneer met de achtergehouden bosui.

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
8 vega recepten om de Week Zonder Vlees mee te rocken (doe je ook mee?)
Sluiten