8 vega recepten om de Week Zonder Vlees mee te rocken (doe je ook mee?)

Gele linzencurry

Gele linzencurry met pompoen, stukjes dés en platbrood
Bron: Quorn

Ingrediënten

  • 350 g Quorn vegetarische stukjes dés
  • 800 g flespompoen, in kleine blokjes 400 g linzen uit blik
  • 400 g sperziebonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 2 platbroden
  • 2 el gele currypasta
  • 15 g verse peterselie zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg wanneer de olie is opgewarmd de gele currypasta toe en roer goed door. Pas op dat de currypasta niet aanbakt.
  2. Voeg na 3 minuten de pompoenblokjes samen met kokosmelk en water toe aan de pan en laat het geheel 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  3. Spoel de linzen om en laat deze uitlekken voordat je deze samen met de sperziebonen en de stukjes dés toevoegt aan de pan. Laat het geheel nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.
  4. Bereid ondertussen het platbrood volgens de instructies op de verpakking.
  5. Serveer de gele linzencurry met pompoen en stukjes dés met platbrood.

Fan van onze illustraties? Download onze wallpapers (voor laptop en mobiel!)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang ze gratis in je inbox 👇

Reageer op artikel:
8 vega recepten om de Week Zonder Vlees mee te rocken (doe je ook mee?)
Sluiten