Laura Saija
Laura Saija Liefde & Seks 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Is de term ‘tweelingzielen’ eigenlijk een romantische beschrijving van een toxic relatie?

De term ‘tweelingzielen,’ ook wel bekend als ‘twin flames,’ heeft in de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Het ontmoeten van je tweelingziel wordt door sommigen beschouwd als de krachtigste ontmoeting die een persoon kan ervaren.

Maar is het mogelijk dat deze geïdealiseerde connectie tussen twee mensen eigenlijk een romantische beschrijving is van een toxic relatie?

Wat zijn tweelingzielen?

Tweelingzielen verwijst naar een diepe en intense verbinding tussen twee mensen. Volgens dit geloof zouden tweelingzielen oorspronkelijk één ziel zijn geweest, die zich op enig moment in twee afzonderlijke entiteiten heeft opgesplitst. Deze twee zielen zijn voorbestemd om elkaar te ontmoeten en een buitengewone, diepgaande connectie te ervaren.

De relatie tussen tweelingzielen wordt vaak omschreven als intens, spiritueel en op zielniveau. Het idee is dat tweelingzielen elkaar voltooien op een diep niveau.

Tekenen van tweelingzielen

  1. Bij de eerste ontmoeting met je tweelingvlam voel je onmiddellijke herkenning, intense aantrekkingskracht en verlangen. Het is als thuiskomen, alsof je hem eerder hebt gekend.
  2. Jij en je tweelingvlam delen veel overeenkomsten in waarden, verleden en interesses.
  3. Waar jullie verschillen, vullen jullie elkaar aan, zoals yin en yang. Zijn schaduw wordt aangevuld door jouw licht en andersom.
  4. Jullie voelen je sterk aangetrokken tot elkaar, zowel fysiek als emotioneel, zelfs als jullie gescheiden zijn. Als een magneet.
  5. Een tweelingvlamrelatie is vaak tumultueus en uitdagend. Omdat je op zielsniveau zo verbonden bent, voel je samen dieper, wat vaak leidt tot meer intensiteit en passie.
  6. Jullie komen steeds weer bij elkaar, ook als jullie van elkaar weglopen. Het kunnen maanden, jaren, zelfs decennia zijn, je vindt altijd je weg terug naar elkaar.
  7. De verbinding voelt bovennatuurlijk en kan zelfs karmisch zijn.
  8. Jullie hebben bijna een telepathische verbinding, begrijpen elkaar met een blik en voelen elkaars emoties aan.
  9. Tweelingvlammen dagen elkaar uit om te groeien en doelen te bereiken die jullie naar nieuwe hoogten brengen.

Zijn tweelingzielen toxic?

De tweelingvlam-ideologie kan lijken op een ongezonde of toxic relatie. Mensen kunnen deze ideologie gebruiken als een excuus voor slecht gedrag. In gezonde relaties proberen mensen anderen niet opzettelijk pijn te doen of te misbruiken.

In de literatuur wordt vaak gezegd dat tweelingvlamrelaties turbulent, intens en erg emotioneel zijn. Deze voortdurende afwisseling van turbulentie en intensiteit kan vergelijkbaar zijn met wat je ziet in toxic relaties. De fase waarin de één achtervolgt en de ander wegloopt vertoont gelijkenissen met gedrag dat in emotioneel misbruik voorkomt, zoals stilzwijgen en gaslighting.

Onvoorwaardelijke liefde

De dynamiek van de achtervolger en de wegloper kan ook lijken op de gehechtheidsstijl van vermijding, waarbij iemand emotionele nabijheid in relaties vermijdt, zich terugtrekt en moeilijke emotionele situaties liever in zijn eentje oplost.

Soms kunnen mensen ook in een emotioneel afhankelijke relatie terechtkomen, waarbij hun gevoel van eigenwaarde afhankelijk wordt van de ander. Ze kunnen onvoorwaardelijk van elkaar houden en negatief gedrag en red flags negeren.

Twinflames: 7x tekenen dat jij je tweelingziel gevonden hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️