Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 11 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

7 kleine gewoontes die je aantrekkelijk maken

Aantrekkelijk zijn, of jezelf aantrekkelijk voelen, is belangrijk voor je zelfvertrouwen. En dan hebben we het niet over een knappe buitenkant. Iemand met charisma, zelfvertrouwen en de gunfactor, is aantrekkelijk. Laat dit nou nét gewoontes zijn die je voor een deel zelf in de hand hebt.

Een sterke charismatische uitstraling hebben, draait niet om het uiterlijk, maar om uitstraling. Veel mensen denken dat je het beeld wat mensen van je hebben, niet kunt veranderen. Het tegendeel is waar. Je kunt leren om charismatisch te zijn en dit gaat gepaard met een portie zelfvertrouwen.

Wij delen 7 gewoontes, die voor een groot deel te maken hebben met lichaamstaal, die je aantrekkelijker maken.

7 gewoontes die je aantrekkelijk maken

1. Oprechtheid

Mensen zien je als een aantrekkelijk persoon als je oprecht bent tegenover de mensen om je heen. Geen dubbele agenda. Geen masker. Gewoon jezelf zijn! Iedereen wil begrepen worden en omgaan met mensen die begrip tonen. Als je oprecht bent, creëer je eerder een onzichtbare band.

2. In het moment leven

Simpel gezegd zorgt deze gewoonte voor meer schoonheid van het intellect. Als je in het moment leeft, ben je bereid om de dagelijkse dingen te omarmen. Er is veel ruimte om te leren.
Door nauwgezette observatie ontsnapt er niks aan jouw aandacht. Genietend van de dingen die er zijn, willen mensen graag in jouw buurt zijn. Anderzijds kan het behoorlijk irritant zijn als je teveel in het verleden blijft hangen of alleen maar met toekomst doelen bezig bent. Op deze manier kun je nooit je onverdeelde aandacht geven.

3. Aardig zijn tegen vreemden

Malu schreef eerder deze maand: regelmatig ‘hallo’ zeggen tegen je buren vergroot je geluksgevoel. Gedag zeggen tegen vreemden, draagt hier ook aan bij. Wanneer je aardig bent tegen iedereen, stel je jouw hart open. Als je bereid bent om jezelf open te stellen voor een ander op een onzelfzuchtige manier, dan straal je dat uit en dat is héél aantrekkelijk.

4. Een glimlach

Niet de meest verrassende, maar zeker géén onmisbare in dit rijtje: lachen. Hierdoor voel jij jezelf beter en zien andere je ook op een positieve manier. Daar komt bij dat lachen aanstekelijk werkt!

5. Bescheidenheid

Bescheidenheid is een van de meest aantrekkelijke eigenschappen die je kunt bezitten. Als je bescheiden bent, heb je een realistische kijk op jezelf en op de relaties die je met anderen hebt. Je toont respect voor anderen en waardeert hun sterke punten. Dit maakt je een fijn persoon om bij te zijn.

6. Zelfvertrouwen

Dit is een gevalletje de kip en het ei. Want als je je aantrekkelijk voelt, straal je zelfvertrouwen uit. En zelfvertrouwen zorgt ervoor dat mensen je aantrekkelijk vinden. Als je jezelf al niet goed genoeg vindt, zien anderen dat ook niet. Werken aan zelfvertrouwen is daarom iets wat iedereen zichzelf mag gunnen!

7. Jezelf verwennen

Deze verwenmomentjes kunnen groot of klein zijn. Het gaat erom dat je voor jezelf kiest. Dit kan een knipbeurt bij de kapper zijn, maar ook een massage, een warm bad, of een avond met kaarsen en een goed boek in bed zijn voorbeelden van zelfliefde. Als je bewust iets doet waar jij gelukkig van wordt, verwen je jezelf een beetje. En als je lief bent voor jezelf, zal jouw vreugde zich verspreiden!

5 x de nieuwste vegan kookboeken die niet in je keukenkastje mogen ontbreken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️