Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 18 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Yoga online verbindt en geeft je zelfvertrouwen een boost

Yoga online is voor mij een manier om in de zomermaanden toch fysiek en mentaal sterk te blijven. Veel yogascholen hebben een zomerstop en om toch te zorgen voor routine, is yoga online een mooie tool om bezig te blijven. Want herhaling is key, het zorgt voor focus, kalmte en een leniger lichaam.

Wat mij betreft draait yoga altijd om eindeloze herhaling. Iedere les is anders, maar ook hetzelfde. De asana’s en houdingen worden regelmatig herhaald en dat ik weet wat me te wachten staat, vind ik best fijn.

Het zorgt ervoor dat ik tijdens de yogasessie in een flow terechtkom waarin ik niet na hoef te denken. Ik kom uit mijn hoofd en in het lichaam. Tijdens yoga kan ik écht loslaten.

Welke soorten yoga online

Of je nu op zoek bent naar een Vinyasa Flow (I love it) of naar een rustigere Yin variant, online is er gigantisch veel aanbod als het op yoga aankomt. Op YouTube heb je diverse teachers die gratis lessen delen. Er zijn lessen voor beginners en voor gevorderden.

Korte sessies van nog geen vijftien minuten of langere lessen voor als je echt uit wilt tunen. Mijn favorieten gratis online yogalessen zijn van Boho Beautiful en Yoga With Adriene.

Er is dus geen excuus om niet dagelijks je mat erbij te pakken. Als je dit volhoudt heb je er namelijk veel baat bij. Zo kan een vinyasa flow je lichaam in shape brengen en zorgt een yin sessie voor een mooie glow en ontspannen mind.

Online yoga lessen

Het enige wat je nodig hebt om online yoga te volgen is een portie discipline. Voor sommige mensen helpt het daarom om aan een challenge mee te doen. Zodra ze onderdeel uitmaken van een groep, voelen ze meer motivatie voor de gezamenlijke selfcare momenten. Onderdeel uitmaken van een community trekt je net over de denkbeeldige drempel om wél de yogamat uit te rollen.

Sophie de Buisonjé schreef een aantal waardevolle columns voor BEDROCK en heeft tijdens haar zomerstop een Online Yoga-Summer Program. Het thema is RISE & SHINE, waarbij naast yoga ook meditatie en ademhaling aan bod komen. Twee fijne manieren om te ontspannen, ook op vakantie.

Redenen om online yoga lessen te volgen

Iedereen is druk, maar realiseer je wel: druk zijn is geen luxe, het is juist een teken dat je het rustiger aan moet doen. Herken jij jezelf in onderstaande punten?

  • Je hebt altijd haast
  • Als iemand vraagt hoe het gaat, antwoord je standaard: druk
  • Je lichaam voelt gespannen
  • Je hebt moeite met concentreren
  • Je hebt weinig energie
  • Je zelfvertrouwen is laag

Yoga kan je helpen om lekkerder in je vel te zitten. Het zorgt ervoor dat de energie weer gaat stromen!

Yoga om af te vallen

In eerste instantie kiezen de meeste mensen niet voor yoga om af te vallen. Het is wel een fijne manier om mindful te bewegen. Een dagelijkse routine kan zorgen voor meer focus en zelfvertrouwen waardoor je ook minder cravings hebt.

Met intensieve yogastijlen, zoals Bikram Yoga (dit kun je niet online doen) en Power Yoga, verbrand je meer calorieën en val je sneller af dan met rustige yogastijlen zoals Yin Yoga of Hatha Yoga. Wanneer afvallen een belangrijke reden is voor je yogasessie, kun je dus het beste kiezen voor een yogavorm waarbij je meer calorieën verbrandt.

Sophie de Buisonjé over het belang van selfcare rituelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️