Eva Spigt
Eva Spigt Welzijn 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze wekelijkse truc zorg je voor heerlijk zachte lippen

Droge lippen, wie kent het niet. Vaak in de winter als het mega koud is, maar ook in de zomer kunnen je lippen het zwaar te verduren hebben door de vele zonuren. Gelukkig is er een trucje waardoor jij super zachte lippen krijgt en ze kissable houd.

Wij verklappen het geheim.

De 4 stappen voor zachte lippen

Zo werkt het:

Lippen scrubben

Je scrubt je lichaam en je gezicht maar waarom slaan we de lippen dan over? Net zoals onze huid bevatten onze lippen ook dode huidcellen. Deze kun je op een zachte manier verwijderen.

Dit nieuwe huidverzorgingsmerk redt het regenwoud in plaats van het te verwoesten

Gebruik liever niet de scrub voor je lichaam maar ga met een tandenborstel met zachte haren (of een lipscrub) over je lippen om velletjes en huidcellen te verwijderen. Je kunt ook heel gemakkelijk zelf een lipscrub maken. Doe dit exfoliëren echter niet te vaak, een keer in de week is genoeg.

Bescherm je lippen

Zeker in de zomer of tijdens wintersport is het geen overbodige luxe om je lippen te beschermen met een lippenbalsem met uv-filter. Vaker per dag smeren, mag zeker. Fijne lippenbalsems die de lippen niet uitdrogen, zijn: vaseline, Lip repair balm van Elizabeth Arden of Skin Food van Weleda.

Neem het liefst een lippenbalsem in een uitknijptube, dat iets iets hygiënischer dan een balsem die in een stick zit. Na een jaar zit die vol bacteriën, ieuwl.

Hydrateren is key

Om je hele huid en lippen in top conditie te houden, is het belangrijk om te blijven hydrateren. Zo bevat je lippenbalsem waarschijnlijk vitamine E voor extra hydratatie.

Wil je een coole matte lippenstift dragen? Door het matte effect zitten er weinig oliën of hydraterende ingrediënten in. Na het dragen van zo’n lippenstift, hebben je lippen dus extra hydratatie nodig.

Lippen reinigen

Gek eigenlijk dat we voor ons hele gezicht een routine hebben maar dat we onze lippen vaak vergeten. Bij het eraf halen van je make-up, kan je met je make-up reiniger ook laatst restjes lippenstift of balsem eraf halen.

En als je je huid lekker insmeert met een crème, vergeet dan ook zeker niet om je lippen te doen. Echt wel dat jij wakker wordt met zachte lippen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️