Eva Spigt
Eva Spigt Psyche 14 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Sommige mensen trekken altijd plezier en avontuur aan: zó doe jij dat ook

Roadtrippen naar Parijs, een leven als digital nomad of spontaan op een geheim feestje terecht komen. Sommige mensen lijken alleen maar avontuur en plezier aan te trekken. Hoe? Door een keer uit je comfort-zone te stappen.

Wij delen 7 tips voor een avontuurlijker leven.

Stap uit je comfort-zone

Mensen die avontuur en plezier aantrekken, leven veelal uit hun comfort-zone. Ze durven ‘ja’ te zeggen op nieuwe kansen die in eerste instantie misschien oncomfortabel aanvoelen.

Weet jij wat je écht wilt? 4 vragen om achter je diepste verlangens te komen

Een keer iets anders doen dan je normaal doet, is niet alleen leuk maar wel heel goed voor je hersenen. Er ontstaan namelijk nieuwe verbindingen tussen je hersencellen waardoor je een nieuw netwerk aanlegt die je gedrag, denken, ontwikkeling en voelen bepalen. Zo ontwikkel je zelf ook weer verder.

Tips voor meer plezier en avontuur in je leven

Zin om ook eens buiten de gebaande paden te gaan? Wij geven 7 tips hoe je uit je comfort-zone kunt stappen, op naar avontuur!

Niet dromen maar doen

Wat is jouw grootste droom? Laten we eerlijk zijn, deze komt niet uit als je op de bank blijft zitten. Lekker comfortabel is het wel maar het zet geen zoden aan de dijk. Ga eens na wat jij graag zou willen doen en stel een plan op. Ga ermee aan de slag en verleg je grenzen.

Stap voor stap

Natuurlijk kan je niet meteen je boerderij in Portugal kopen, je baan opzeggen of een reis om de wereld maken. Probeer stap voor stap uit je comfort-zone te treden en zoek je grenzen op. Probeer jezelf uit te dagen, bijvoorbeeld wat langer hard te lopen dan normaal of ‘ja’ te zeggen op dingen die je normaal niet durft.

Door nieuwe dingen te doen, stimuleer je je hersenen om een andere route te nemen. Zo wordt je creativiteit verhoogd.
Misschien kom je er gaandeweg achter dat hetgeen wat je altijd wilde, toch niet is wat je had gehoopt. Ook dat hoort erbij. Maar daar kan je natuurlijk alleen maar achter komen als je het ook daadwerkelijk probeert.

Zet je onzekerheid en angst opzij

Stappen zetten die je normaal niet zou doen, is natuurlijk enorm spannend. Dit kan angst en onzekerheid met zich meebrengen. Je kan bedenken wat het ergste is wat er zou kunnen gebeuren. Vaak kom je erachter dat het dan iets minder spannend is dan je in eerste instantie dacht. Heb dus even lak aan je comfort-zone.

Een teleurstelling hoort erbij

Helaas betekent je dromen volgen, niet automatisch dat elke stap ook leuk en succesvol gaat zijn. Een teleurstelling kan soms op je pad komen maar dit hoeft niet meteen te betekenen dat je daarna nooit meer ‘ja’ durft te zeggen op een nieuw avontuur. Het kan ook een mega mooi leermoment zijn waardoor je de volgende keer een andere stap zet. Zie een tegenslag als een nuttige les.

Waarom je jezelf saboteert en jezelf in de weg zit (en hoe je daarmee stopt)

Blijf in jezelf geloven

Niet iedereen zal begrijpen waarom je buiten de gebaande gaat maar nog een tip: blijf in je kracht en geloof in jezelf. Probeer je ook niks aan te trekken van je innerlijke criticus. Zo kan je al je angst voor het onbekende laten varen en nieuwe mogelijkheden creëren. En wel zo leuk om de successen die je geboekt heb, te vieren. Dat is goed voor je zelfvertrouwen.

Visualiseren kan je leren

Zin in een leven vol avontuur en nieuwe dingen? Dit kun je visualiseren. Er gebeurt weinig als je voor de tv blijft hangen. Je kan opschrijven wat je wilt bereiken maar je kunt het ook voor je zien. Visualiseren is een mooie manier om na te gaan waar je hart sneller van gaat kloppen.

Hoe je dat doet? Zet fijne meditatiemuziek op en ga na hoe jouw droom eruit ziet. Maar niet alleen dat, ga ook na hoe het je laat voelen en zelfs hoe het ruikt. Hoe echter, hoe beter.

Ontmoet nieuwe mensen

Als je zin hebt in nieuwe dingen of avonturen, horen daar misschien ook andere vrienden bij. Mensen die anders denken en je uit je comfort-zone halen. Ze kunnen als inspiratiebron werken of je motiveren om het leven te krijgen wat jij daadwerkelijk wilt. Begeef je dus op nieuwe plekken en verbreed je sociale netwerk.

Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️