Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 3 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Klaar met voedselverspilling? Via deze app koop je eten dat anders wordt weggegooid

Voedselverspilling: we hebben er al vaak over geschreven, maar dat blijven we ook gewoon lekker doen zo lang de cijfers niet veranderen. Wist je dat we in 2013 ruim 47 kilo eetbaar voedsel per persoon per jaar weggooiden? Dat kost niet alleen ruim 150 euro per persoon per jaar, maar is ook nog slecht voor het milieu (want verspilde grondstoffen). Too Good To Go, afkomstig uit Denemarken, is een nieuwe stap naar een oplossing.
Too Good To Go is op 22 januari gelanceerd, maar is al langer actief in zes andere Europese landen, die samen meer dan drie miljoen actieve gebruikers hebben. De app is speciaal ontworpen om voedselverspilling tegen te gaan, maar is bovendien een topmanier om wat te besparen op je avondeten.

Hoe het dan werkt? Zoals je je wellicht kunt voorstellen hebben veel restaurants en winkels aan het einde van de dag nogal wat eten over. Dat mag niet bewaard worden, want veiligheidsvoorschriften, maar is nog wél prima te eten. Op de Too Good To Go-app kunnen zij hun overgebleven voedsel aanbieden tegen een lage prijs, zodat jij je eten hebt en zij er alsnog wat aan verdienen.

Dit vind je vast ook interessant: Zo voorkom je voedselverspilling. Restjesdag vandaag?

Magic box

Klinkt goed? Vinden wij ook. Extra leuk: van tevoren weet je nooit wat je nou precies gaat ophalen. Het eten is namelijk verpakt in een magic box, en de inhoud is afhankelijk van wat er overblijft. Wat je wel weet, is dat de waarde van de inhoud ongeveer drie keer zo veel is als wat je ervoor hebt betaald. Je bestelt en betaalt via de app, en haalt je eten vervolgens zelf op in de winkel.

De bedenkers willen er niet alleen voor zorgen dat er minder eten wordt weggegooid, maar hebben ook bewustwording als doel. Op dit moment kun je de app alleen nog gebruiken in Amsterdam, bij ongeveer 25 restaurants, winkels, hotels en bakkerijen. Eind dit jaar wil Too Good To Go partners hebben in de meeste steden in Nederland, zodat er zo veel mogelijk voedselvoorspilling wordt voorkomen.

De app kan helemaal gratis worden gedownloaded via de App Store en Google Play Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Klaar met voedselverspilling? Via deze app koop je eten dat anders wordt weggegooid
Sluiten