Redactie
Redactie Werk 3 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Klaar met thuiswerken? 6 praktische tips voor een succesvolle workation

Zo’n beetje heel Nederland is noodgedwongen thuis aan het werk. Heb je ook regelmatig het gevoel dat de muren op je afkomen? Dan is er goed nieuws, want het grote voordeel van remote werken is dat je niet per se aan je huis vast hoeft te zitten. Ga bijvoorbeeld eens vanuit een tiny house, boshuisje of camper werken! Het enige wat je nodig hebt is: je laptop, een goede internetverbinding en de onderstaande tips voor een succesvolle workation!

Tijdens het thuiswerken kan het soms lastig zijn om privé en werk gescheiden te houden. Thuis is het vaak rumoerig en het geeft weinig afwisseling. Een workation is dan de perfecte oplossing! Het geeft je de vrijheid om de natuur in te trekken en in alle rust de nodige inspiratie en creativiteit op te doen.

Tips voor een succesvolle workation

We delen 6 praktische tips om het ultieme kantoor in een andere omgeving te creëren.

1. Kies een fijne locatie uit

Eigenlijk maakt het niet heel veel uit waar jij je workation doorbrengt, als je maar even lekker uit je dagelijkse sleur wordt gehaald en het er een beetje rustig is. Wil jij werken met het geluid van de vogeltjes op de achtergrond? Dan kan het bijvoorbeeld fijn zijn om een huisje in het bos te boeken of, als het weer het toelaat, een tiny house aan het strand uit te kiezen.

Het is ook echt een aanrader om je workation vanuit een camper te doen. Dat geeft je de vrijheid om een beetje af te wisselen en vanuit verschillende mooie plekken te werken. In Nederland heb je bijvoorbeeld prachtige camperplaatsen aan zee of je kunt kamperen bij de boswachter. En vanuit een camper werken is makkelijker dan je zou denken! Een camper kun je eenvoudig en voordelig huren via bijvoorbeeld Goboony.

2. Regel een goede internetverbinding

Een goede internetverbinding is wel zo belangrijk, anders kun je je werk natuurlijk niet goed doen. Je kunt een mobiele adapter aanschaffen of inloggen via de hotspot van je telefoon. Er zijn ook genoeg accommodaties of campings met goede WiFi mogelijkheden, maar check dan wel even of de verbinding beveiligd is.

3. Zorg dat je lekker zit

Ook tijdens een workation kun je net zo comfortabel zitten als in je thuiskantoor. Het belangrijkste is dat de hoogte van je tafel en het scherm kloppen. Het kan ook fijn zijn om een tweede scherm of wat extra kussens mee te nemen.

Winterkamperen in Nederland? Dit zijn de mooiste plekken

4. Beweeg voldoende

Comfortabel zitten is belangrijk, maar voldoende bewegen is minstens net zo belangrijk. Neem regelmatig even pauze en ga een rondje wandelen of fietsen. Al helemaal als je een plekje in de natuur hebt uitgekozen. Dan kun je mooi gebruik maken van de diverse wandel- en fietsroutes in de omgeving. Dan kun je daarna weer fris verder!

5. Richt de ruimte in als mini-kantoor

Beschouw de accommodatie als een echt kantoor. Sta ‘s morgens op, kleed je om en ga aan het werk. Neem een lekkere thermoskan koffie of thee mee, net zoals op de camping, of neem gewoon het koffiezetapparaat vanuit de keuken thuis mee!

6. Ventileer de ruimte

Last but zeker not least: ventileer de ruimte goed! Vooral als je vanuit een tiny house of een camper werkt is luchtverversing essentieel. Zet regelmatig een raam of dakluik open en laat het even lekker doorwaaien. Met frisse lucht kun je je beter concentreren.

Dit artikel werd geschreven door Goboony. Ben je nog op zoek naar een camper om in te werken? Bekijk dan eens het aanbod van Goboony. Het is een platform waar campereigenaren en reizigers bij elkaar komen. Of je nu vanuit een super-de-luxe camper met alles erop en eraan wilt werken of liever vanuit een simpel Volkswagen busje aan de slag gaat; bij Goboony ben je aan het juiste adres.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️