Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Welzijn 29 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

‘The Truth About Alcohol’ laat zien hoe alcohol ons lichaam nou echt beïnvloedt

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Deze keer: ‘The Truth About Alcohol’, een interessante en confronterende documentaire over de gevolgen van alcohol op ons lichaam.

Het liefst horen we dat het niet slecht is om wat te drinken met vrienden. Drinken met mate kan immers geen kwaad, toch? Daarnaast is alcohol verbannen bijna ondenkbaar in onze cultuur. Zo is het in veel huishoudens heel normaal om bij het eten een wijntje te drinken. We weten (bijna) niet beter.

Maar wat is de prijs die daarvoor betaald wordt? Wat voor gevolgen heeft alcohol nou écht op ons lichaam en onze gezondheid?

Dit zijn de effecten van alcohol op je lichaam (waarschijnlijk erger dan je denkt)

The Truth About Alcohol

In de documentaire ‘The Truth About Alcohol’ doet Javid Abdelmoneim onderzoek naar de wetenschap van drankgebruik, wat het profijt van alcohol is, maar ook wat nou eigenlijk precies de gevaren zijn van alcohol.

Er zijn natuurlijk al tig onderzoeken gedaan naar alcohol. Uit ‘t ene onderzoek blijkt dat het gezond is om af en toe een glaasje te drinken en uit ‘t andere onderzoek blijkt dat het kankerverwekkend is. Uiteindelijk luisteren we toch vooral naar de dingen die we willen horen. Volgens Prof. Kahn moeten we ons gaan realiseren dat elke slok alcohol gewoonweg slecht voor ons is.

The Truth About Alcohol PREVIEW

Cutting-edge science and entertaining experiments debunk long-held drinking myths as Dr. Javid Abdelmoneim examines why younger people handle alcohol better than older people, why teetotalers are more susceptible to heart attacks than those who drink, and why red wine is better for you than white wine.

In de docu ‘The Truth About Alcohol’ wordt een kroeg omgebouwd tot een proefkroeg. In deze kroeg gaat Javid samen met een andere expert testen wat alcohol nou precies met ons doet. Zo blijkt er bijvoorbeeld een logische reden te zijn waarom we wel gewoon naar huis kunnen lopen na een nacht stappen, maar vaak wel onze sleutel ergens zijn vergeten.

‘The Truth About Alcohol’ opent onze ogen om ons bewust te maken over de (lichamelijke) gevolgen van alcoholgebruik. Ondanks dat het voor gezelligheid kan zorgen is het belangrijk om te beseffen dat er ook serieuze gevaren aan drank zitten. Denk aan beschadiging van je organen en ziektes die je kan oplopen.

Dry January

Houd je wel van een borreltje op z’n tijd, maar wil je het na de feestdagen allemaal even iets rustiger aan doen? Dan is ‘Dry January‘ misschien iets voor jou. In de maand januari daag je jezelf (en misschien nog vrienden, familieleden of zelfs collega’s) uit om géén druppel alcohol te drinken. Een maand geen alcohol drinken is natuurlijk nooit verkeerd. Maar vooral na de feestdagen kan dit juist heel goed voor je zijn om even helemaal tot rust te komen.

Meer docu’s op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️