Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Betere wereld 11 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Food Choices: een documentaire op Netflix over onze eetkeuzes en de invloed daarvan

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: de documentaire Food Choices. We weten eigenlijk allemaal wel dat ons voedingspatroon invloed heeft op ons lichaam en de planeet. Aan de ene kant eten we te veel, want het percentage mensen met overgewicht blijft groeien. En tegelijkertijd gooien we ruim twee miljard kilo eten per jaar weg, en dat is alleen in Nederland al. We verspillen dus ook een hoop. Het is eigenlijk erg dubbel, want we willen fitter en gezonder leven, maar eten te veel vlees, suiker en zout. Waar en wat er mis gaat, wordt in de documentaire Food Choices uitgelegd.

Food Choices

Filmmaker Michal Siewierski is zelf onlangs overgestapt naar een plantaardige levensstijl, omdat hij al langere tijd wist dat zijn oude voedingspatroon niet verantwoord was. Hij zit met veel vragen over het voedsel dat we eten en de hele voedingsindustrie. Deze vragen worden in de documentaire beantwoord door maar liefst 28 experts.

Het verschil tussen de milieubelasting van plantaardige en dierlijke producten

Hebben we eigenlijk wel proteïne nodig voor het sporten? Is calcium echt belangrijk voor ons lichaam? En op welke manier worden we beïnvloed door de voedingsindustrie? Filmmaker Michal Siewierski spreekt met artsen, voedingsdeskundige, koks en atleten over al deze onderwerpen. Ook wordt beantwoord of de vegan levensstijl gelijk staat aan een gezonde levensstijl. Want er zijn genoeg vegan producten die niet goed voor ons zijn.

Food Choices – Trailer

This new ground-breaking documentary explores the impact that food choices have on people’s health, the health of our planet and on the lives of other living species. And also discusses several misconceptions about food and diet.

Aan het eind van de docu worden er heftige undercover beelden getoond van boerderijen, maar ook beelden van de beruchte documentaire Earthlings. Het is lastig om te blijven kijken, maar de boodschap is duidelijk: sta jij stil bij de voedingskeuzes die je maakt? Misschien dat je na het zien van deze documentaire eerst de etiketten van je voeding leest voordat je het meeneemt naar huis.

Meer documentaires op Netflix

Blijf je graag op de hoogte van de beste Bedrock-content? Meld je aan voor de Bedrock Weekly!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Food Choices: een documentaire op Netflix over onze eetkeuzes en de invloed daarvan
Sluiten