Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Betere wereld 19 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Vintage design platform The Next Closet heeft nu ook een fysieke winkel

Goed nieuws voor vintage lovers! Het online resalebedrijf The Next Closet heeft een offline winkel geopend aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam, genaamd The Next Shop. Hier kun je voortaan niet alleen de mooiste designer vintage items shoppen, maar ook jouw (geliefde, doch afgedankte) items afleveren, laten fotograferen en verkopen.

Daarnaast kun je in de winkel jouw online bestellingen ophalen en is het de uitgelezen plek om te connecten met like-minded mode-liefhebbers.

Checken op gebruikssporen

Veel mensen houden van vintage shoppen, maar vinden dit online nog een beetje lastig. Net als bij nieuwe items, wil je het graag even passen, om te kijken hoe het staat of dat jouw maat klopt. Daarnaast is tweedehands kleding al eerder gedragen, dus kan het zijn dat er gebruikssporen zijn. En dat is niet altijd te zien op de foto’s.

Online tweedehands kleding kopen? Zo koop je de beste vintage items

Is de zwarte stof nog wel echt zwart? Is de elastiek er een beetje uit? Of valt het een maat kleiner? Dit soort dingen lees je ook niet altijd in de beschrijving. En niet elke vintage webshop heeft een retour- of ruiloptie. Daardoor gaat bij veel mensen de voorkeur uit naar een fysieke winkel.

Stukken duurzamer

Bij The Next Shop kun je vanaf nu heerlijk uitgebreid passen en proberen. Je kunt zelfs tweedehands schatten uit de Premium collectie – die je tot voor kort alleen online kon vinden – in de winkel aanvragen, zodat je ze in levende lijve kunt voelen en keuren.

Kledingkast opgeruimd? 8 x de beste pre-owned verkooptips

Twijfel over de fit van die ene jurk of de grootte van die designertas hoeft je dus niet meer te tegen te houden om het items een tweede leven te geven. En dat is natuurlijk stukken duurzamer dan fast fashion, waarbij voor iedere gelegenheid een goedkoop nieuw shirtje, broekje of jurkje wordt gekocht.

Shop en drop

Eerder dit jaar organiseerde The Next Closet al een zogenaamd Drop Off event, waarbij mensen hun afgedankte designeritems konden afleveren. Vervolgens werd het hele verkoopwerk volledig uit handen genomen, dus de items werden gefotografeerd, beschreven en online geplaatst om te verkopen.

Hoe kan sommige kleding zó goedkoop zijn? We duiken in True Pricing

Dit was uiteraard zo’n groot succes, dat een permanente locatie niet kon uitblijven. Bij The Next Shop kun je een tijdslot boeken bij een professionele fotograaf, om jouw items perfect te laten vastleggen. Extra fijn: tijdens de sessie krijg je advies over de beste verkoopprijs en beschrijving.

Afgifte- en ophaalpunt

Woon je in de buurt van Amsterdam? Dan kun je ook jouw online verkochte pakketje afleveren in de winkel, en kan de koper het makkelijk ophalen. Zo bespaar je CO2, verzendkosten en misschien wel tijd. Beter voor jou én de planeet.

10 Nederlandse Instagram-accounts waar je de tofste vintage parels scoort

De winkel bevindt zich aan de Bilderdijkstraat 94A en is elke dag open: van maandag tot en met vrijdag van 10.00u tot 17.00u en in het weekend tussen 12.00u en 16.00u.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️