Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Horoscopen 31 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Hoe de terugkeer van Saturnus jouw leven kan veranderen

Groeien gaat niet zonder pijn, daar zorgt de planeet Saturnus wel voor. Deze planeet maakt in ongeveer 29 jaar een rondje om de zon en komt dan weer op dezelfde positie als toen je werd geboren. De terugkeer van Saturnus is een spektakel dat jouw leven volledig op z’n kop kan zetten.

Benieuwd hoe? We leggen het uit.

De terugkeer van Saturnus

De aarde doet er ongeveer 365 dagen over om een rondje om de zon te maken. Saturnus staat verder van de zon en doet er veel langer over om de afstand daaromheen af te leggen. Maar liefst 29,5 jaar.

Saturnus is dan langs alle sterrenbeelden gegaan en is weer terug op precies dezelfde plek als waar hij stond toen jij werd geboren. En dat gaat vaak niet onopgemerkt aan je voorbij.

Tijd voor een upgrade

Meestal is het een lastige periode waarin we het een en ander voor onze kiezen krijgen. Saturnus in de geboortehoroscoop symboliseert namelijk datgene dat we moeilijk vinden in het leven, waar onze zwakke plek ligt.

Tijdens een Saturn Return (die dus rond je 60e wéér plaatsvindt) wordt die zwakke plek geactiveerd zodat we kunnen groeien. Het is alsof de kosmos zegt: “Het is tijd voor een upgrade, tijd om volwassen te worden en te ontdekken wie je werkelijk bent.”

Zelfevaluatie en groei

Wat maakt deze terugkeer zo speciaal? Nou, Saturnus wordt gezien als de leraar van de kosmos, de meester van structuur en discipline. Dus wanneer hij terugkomt, brengt hij een dosis levenswijsheid met zich mee.

De periode rond je 29e levensjaar is vaak een tijd van verandering en transformatie. Saturnus nodigt je uit om een diepe duik te nemen in je leven, om te reflecteren op wie je bent, waar je vandaan komt, en waar je naartoe wilt.

Cruciale levensfase

Het is als een kosmische wake-up call die je uitdaagt om volwassen keuzes te maken en bewust na te denken over de richting van je leven. Het is een cruciale fase waarin je wellicht kritisch kijkt naar je carrière, relaties en levensstijl.

Misschien besef je dat het tijd is om afscheid te nemen van wat niet langer bijdraagt aan jouw welzijn, of misschien ontdek je nieuwe passies en talenten die je nooit voor mogelijk had gehouden.

De positieve kant van het verhaal

Gelukkig is de terugkeer van Saturnus niet alleen een uitdagende tijd, maar ook een periode van beloning. Zie het als het beklimmen van een berg: het kan zwaar zijn, maar het uitzicht vanaf de top is adembenemend.

Terwijl je jezelf uitdaagt om te groeien, kunnen er ook prachtige kansen op je pad komen. Probeer daarom open te staan en wees niet bang om los te laten wat niet langer bij je past (denk aan een baan of een partner).

Dus: omarm de verandering. Neem de tijd om te reflecteren op je doelen en dromen, en stel jezelf de vraag: ben ik op het juiste pad voor mijn welzijn en geluk?

Kosmisch geschenk

Saturnus mag dan wel de meester van discipline zijn, maar je hoeft heus niet alle spontaniteit uit je leven te bannen. Het gaat eerder om bewuste keuzes maken, om te erkennen wat echt belangrijk is voor jou.

Dus, zie de terugkeer van Saturnus als een kosmisch geschenk. Het is een tijd van zelfontdekking, groei en de mogelijkheid om jouw leven te sturen in de richting van je diepste verlangens.

Het eindresultaat? Een nóg mooier en vervullender leven.

Je ascendant (tweede sterrenbeeld) berekenen om erachter te komen hoe jij overkomt op de buitenwereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️