Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Spiritualiteit 31 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Word jij vaak ‘s nachts wakker? Dit zegt het tijdstip over je gezondheid

Word jij ‘s nachts vaak wakker? Dat is niet alleen vervelend voor jou (en voor jouw eventuele partner), maar het zegt ook veel over jouw gezondheid. Tenminste, daar wordt in India en China heilig in geloofd. Dit is wat ieder tijdstip zegt over de staat van jouw gezondheid. Althans, volgens de Oosterse filosofie.

Wanneer jij oprecht ernstige zorgen hebt over gezondheidsaandoeningen, adviseren we een doktersbezoekje.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat jij om twee uur ‘s nachts wakker wordt. Vooral wanneer je in een drukke stad woont, kunnen omgevingsgeluiden een grote rol spelen. Als jouw slaap een keertje wordt onderbroken is het nog niet zo erg. Gebeurt het echter iedere nacht? Dan kan er iets anders aan de hand zijn.

Spirituele betekenis van het tijdstip waarop jij wakker wordt

Word jij standaard om een, twee, of drie uur ‘s nachts wakker? Dan kan dat meerdere reden hebben. Jouw kamertemperatuur, hormonale problemen, omgevingsfactoren, stress of gezondheidsproblemen kunnen een groot aandeel hebben.

In delen van India en China wordt dan ook geloofd dat het met jouw energetisch lichaam te maken kan hebben. Volgens deze filosofie lopen er meridianen door jouw lichaam. Deze meridianen voorzien verschillende delen van jouw lichaam. Wanneer jij ‘s nachts wakker wordt, kan het zijn dat het niet helemaal soepeltjes gaat met één van deze meridianen.

Wakker worden tussen elf uur ‘s avonds en een uur ‘s nachts

Word jij vaak wakker tussen elf en een uur? Dan kan het te maken hebben met de meridiaan die verantwoordelijk is voor de energiestroom naar de galblaas. Dit orgaan is als het ware een tijdelijke opslagplaats voor gal in jouw lichaam. De spirituele betekenis hierachter heeft te maken met je emoties. Ga eens bij jezelf na of je onlangs enorm bent teleurgesteld.

Nachtbraken tussen een uur en drie uur ‘s nachts

Volgens de Chinese filosofie staat dit tijdsframe in verbinding met het meridiaan verantwoordelijk voor de lever. Op spiritueel of emotioneel vlak staat de lever voor woede. Wellicht borrelt er onderhuids wel woede of ben je snel geïrriteerd?

Plafonddienst tussen drie uur en vijf uur ‘s nachts

Als jij tussen drie uur ‘s nachts en vijf uur ‘s ochtends wakker wordt, kan dat twee betekenissen hebben. Enerzijds kan het aan jouw longen liggen. Op spiritueel gebied staan longen tevens voor verdriet.

Kamp jij met rouw of verdrietige emoties? Dan kunnen deze ‘s nachts tussen drie uur en vijf uur opspelen. Een andere reden voor het ontwaken tussen deze tijdstippen kan zijn dat je door een spirituele awakening gaat. Juist als jij door een ontwikkeling gaat op spiritueel niveau, zul je vaker wakker kunnen worden rond deze tijdstippen.

Wakker worden tussen vijf uur en zeven uur ‘s ochtends

Voor alle vroege vogels onder ons kunnen er meerdere redenen zijn waarom jij vroeg wakker wordt. Wellicht heb je een vroeg ritme, maken jouw kinderen je wakker, of gaat jouw wekker om zes uur ‘s ochtends af.

Volgens de Chinese filosofie staat het meridiaan verantwoordelijk voor je darmen in verband met dit tijdstip. Jouw darmen hebben te maken voor vertering. Niet alleen van jouw eten, maar ook van je emoties. Wanneer jij je emoties niet verteerd krijgt, kan het zijn dat je een emotionele blokkade krijgt.

De top tien films om te kijken tijdens een spirituele awakening

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️