Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Spiritualiteit 10 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

De top tien films om te kijken tijdens een spirituele awakening

Of je nu door een spirituele awakening gaat, of gewoon zin hebt een een fijne Netflix avond: deze films zijn in ieder geval een aanrader op een (regenachtig) avondje.

Wanneer je door een spirituele awakening gaat, zul je vast geen zin hebben in reality tv-series als De Kardashians. Hoogstwaarschijnlijk zul jij (juist nu) op zoek zijn naar films met een diepere betekenis. Deze Netflix-pareltjes wil jij dan ook niet overslaan.

Films om te kijken tijdens een spirituele awakening

Thema’s als de ultieme waarheid, trauma’s, het onderbewustzijn; wanneer deze vraagstukken oproepen tijdens jouw spiritual awakening, zul je gaan smullen bij het zien van deze films. Uiteraard zal de lijst nog verdriedubbeld kunnen worden, maar voor nu hebben we tien mooie films op een rijtje gezet.

1. The Truman Show

Grote kans dat jij deze klassieker al eens eerder gezien hebt. De film laat je gegarandeerd nadenken over de betekenis van het leven en is dus zeker een film die jij wil zien tijdens jouw spirituele awakening. Hoeveel keuze en vrijheid hebben wij namelijk in de huidige maatschappij zoals wij leven? Deze, en andere filosofische vragen zullen beslist de revue passeren bij het zien van deze film.

2. Lucy

De bloedmooie Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in deze waanzinnige film Lucy. Het verhaal speelt met het idee of wij als mensen eigenlijk nog wel in staat zijn om de volledige capaciteit van onze hersenen te gebruiken.

3. Mr. Nobody

Ga jij nowadays door een spirituele awakening waarbij thema’s als “alternate universes”, “quantum universes”, en “5d reality” centraal staan? Dan is deze film zeker een aanrader.

4. The Age of Adaline

Ook deze film past perfect op jouw to see list wanneer je op zoek bent naar toepasselijke films tijdens een spiritual awakening. Met name het thema van onsterfelijkheid staat in deze film centraal.

Onsterfelijkheid is namelijk wellicht iets dat veel mensen nastreven, maar hoeveel betekenis zou het leven eigenlijk hebben wanneer we daadwerkelijk onsterfelijk zouden zijn? Daarnaast is het natuurlijk geen straf om naar het acteerspel van Blake Lively en Michiel Huisman te moeten kijken.

5. Eat, Pray, Love

Deze klassieker mag niet ontbreken in dit lijstje. Julia Roberts speelt een fantastische rol in de film waarbij haar karakter op zoek gaat naar de betekenis van haar leven. Niet alleen het verhaal zal je aanspraken als je door een awaking gaat; ook de prachtige beelden en muziek zullen je raken.

6. The Secret Garden

Deze film zal je laten nadenken over jouw eigen verantwoordelijkheid wanneer het gaat over je eigen trauma’s en depressies. In de film is namelijk duidelijk te zien hoe negatieve gevoelens en trauma’s worden opgelost; iets waar men in het echte leven zelf verantwoordelijk voor is.

7. I Origins

In deze film staat het ‘derde oog’ oftewel het innerlijke oog centraal. Verder zullen thema’s als God, geloof, hoop, serendipities en magie aan bod komen. Of je nu door een spiritual awakening gaat of niet; het is een heerlijke film om te kijken.

8. Inception

Ook deze film zul je waarschijnlijk al gezien hebben. Toch maakt het hem niet minder bijzonder. In de film wordt het idee van dromen en realiteit besproken. Jouw ideeën over het onderbewustzijn zullen getriggerd worden.

9. Her

In deze film is te zien hoe het hoofdpersonage pijnlijke emoties en gebeurtenissen niet onder ogen wil komen. In plaats daarvan zoekt hij betekenis in de virtuele wereld. De boodschap achter de film is dan ook om de waarheid onder ogen te komen; hoe pijnlijk deze soms ook kan zijn.

10. Arrival

En dan op de eerste plek: Arrival. Ook bij deze vragen staat het concept van ‘de ultieme waarheid‘ centraal; net zoals dit thema centraal staat tijdens een spiritual awaking.

Waarom Barbie een must see is voor elke feminist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️