Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 9 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Dromen dat je zwanger bent? Dit betekent dat voor jou

Soms kan je ineens dromen dat je zwanger bent en dat hoeft niet eens met een kinderwens te maken te hebben. Dromen over zwangerschap kan namelijk ook een andere betekenis hebben dat over een heel ander aspect in je leven gaat.

Dromen over een zwangerschap kan betekenen dat je hiernaar verlangt. Klinkt begrijpelijk, maar wist je dat niet elke zwangerschapsdroom te linken is aan baby’s? Deze betekenis kan je droom ook nog hebben.

Dit kan dromen over zwangerschap óók betekenen

Dromen over zwangerschap kunnen verschillende betekenissen hebben.

Verlangen naar zwanger worden (of juist absoluut niet!)

Als je graag kinderen wil en hierover nadenkt, kunnen deze verlangens in je dromen voorkomen. Dat vertelde Rafael Pelayo, MD, klinisch professor in de psychiatrie en gedragswetenschappen aan Women’s Health.

Soms kan dat best moeilijk zijn, bijvoorbeeld als het in real life niet lukt om zwanger te worden. Pelayo geeft ook aan dat dromen over zwangerschap kan betekenen dat je er juist bang voor bent of je er druk om maakt. Dat verklaart waarom je er ook over kan dromen als je dus geen kinderwens hebt of eigenlijk niks met baby’s hebt.

Geen verlangen om zwanger te worden? Dit betekent je droom dan voor jou

Dromen over zwanger zijn, kan ook te maken hebben met je creativiteit. Volgens Deirdre Barrett, PhD, psycholoog en auteur van The Committee of Sleep, kan zwangerschap ook een metafoor zijn voor iets creatiefs.

“Zwangerschapsdromen kunnen je opwinding rondom een ​​creatief project in huis of op het werk vertegenwoordigen,” zegt ze. ‘Je bent in zekere zin dit project ‘aan het bevallen’, en dat zou in je dromen kunnen voorkomen als een dikke buik of een baby.’

Misschien ben je je keuken aan het verbouwen of krijg je binnenkort een nieuwe taak op je job. Je droom over zwanger zijn, kan dus ook hiermee te maken hebben. Het geeft dus eigenlijk aan dat je creatief bezig bent.

Als je droomt over zwanger zijn, hoeft dat dus niet altijd écht met kinderen krijgen te maken hebben. Het kan dus ook iets aangeven over je creativiteit!

De betekenis achter de 8 meest voorkomende dromen aldus een droomexpert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️