Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 29 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

7 tekenen dat je bovengemiddeld slim bent (volgens onderzoek)

Wat is intelligentie? Best een lastig te definiëren iets, aangezien er verschillende vormen van zijn. We zijn geneigd intelligentie te meten met IQ (Intelligence Quotient), maar is dit breed genoeg? Zijn mensen die goed zijn met cijfers intelligenter dan mensen die door levenservaring extreem veel over de wereld weten? Volgens nieuw onderzoek zijn IQ-tests niet genoeg. Daarom, nog 7 dingen waar je intelligentie mee kunt meten.

#1: Je spreekt meer dan één taal

Onderzoeken hebben aangetoond dat meerdere talen kunnen spreken het proces van bepaalde ziekten, als Alzheimer, kan vertragen. Het zou ook effect hebben op de ontwikkeling van hersenen, in positieve zin én je zou er efficiënter door handelen.

#2: De oudste zijn

Onderzoek toont aan dat de oudste kinderen hoger scoren op IQ-tests, zo’n 3 punten om precies te zijn. Dit schijnt niet genetisch bepaald te zijn, maar heeft meer te maken met de plek in het gezin en de interacties die daar bij komen kijken.

Lees ook: Zo neemt jouw brein jou in de maling (omdat ‘ie veel slimmer is dan jij bent)

#3: Je houdt van katten

Uhm, ok. Een onderzoek waar 600 universiteitsstudenten aan meededen vond dat de mensen die katten prefereerden boven honden, hoger scoorden op een intelligentie test.

#4: Alcohol drinken

Meerdere studies hebben aangetoond dat intelligentie gekoppeld kan worden aan het consumeren van alcohol. Of dat dan écht met intelligentie te maken heeft, of het feit dat veel universiteitsstudenten er een wild nachtleven op nahouden valt natuurlijk over te twisten.

Ook interessant: Deze karaktereigenschap verklapt hoogstwaarschijnlijk dat je een hoog IQ hebt

#5: Linkshandig zijn

Ongeveer 10 procent van de wereldpopulatie is linkshandig. Waarom er linkshandigen en rechtshandigen zijn is nog niet helemaal duidelijk. Wel zijn er verschillende onderzoeken die aantonen dat linkshandigen net iets slimmer zijn.

#6: Zorgen maken

Ben je zo’n type dat ’s nachts wakker ligt en zich zorgen maakt over van alles en nog wat? Dan ben je volgens dit onderzoek slimmer dan de gemiddelde persoon. 126 studenten deden mee aan dit onderzoek, en wat bleek? Degenen die zich bovengemiddeld druk maakten, scoorden hoger dan niet piekeraars, als het op taalkundigheid neerkwam.

#7: Luiheid

Een onderzoek van Florida Gulf Coast University ontdekte dat slimme mensen weinig tot nooit verveeld raken van hun eigen gedachten. Je kunt jezelf dus vermaken. Daardoor kun je je heel simpel vermaken door een beetje rond te hangen (lui te zijn) en te verzinken in je eigen gedachten. Je denkt dus veel na terwijl je niet zoveel doet.

Meer lezen over intelligentie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️