Laura Saija
Laura Saija Liefde & Seks 27 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Anna (34): ‘Ik heb mijn relatie verbroken, omdat we te weinig seks hadden’

Anna was lang samen met haar vriend Elias. Het stel matcht op alle vlakken, behalve in de slaapkamer. Ze hadden bijna geen seks. “Ik was bang dat ik spijt zou krijgen als ik de relatie zou verbreken alleen voor het gebrek aan seks”

“Elias en ik zijn ruim vijf jaar samen geweest. Sinds twee jaar ben ik aan het twijfelen over de toekomst van onze relatie. Elke keer als ik op het punt stond om de relatie te verbreken, kwam ik tot de conclusie dat ik spijt zou krijgen als ik de relatie zou verbreken.

Te weinig seks

Eigenlijk hadden Elias en ik het perfect voor elkaar. We hadden een mooi huis, dat we samen tot in de puntjes perfect ingericht hadden. Hier woonden we samen met onze hond Midas. We zagen elkaar door de week niet veel, vanwege onregelmatige diensten.

In het weekend lagen we heerlijk samen op de bank series te kijken of deden we andere huiselijke dingen. Er ontbrak alleen iets en dat gemis werd steeds meer voelbaar in de relatie. We hadden namelijk heel weinig seks. Als we eens per maand seks hadden was dat vaak, maar meestal kwamen we daar niet eens aan.

Gemis

Natuurlijk komt er een punt in je relatie dat de seks minder wordt, maar zo weinig lijkt mij niet gezond. Ik mis de spanning tussen ons, maar aan de andere kant heb ik zelf ook geen zin in seks met hem.

Elias en ik hebben de afgelopen maanden meerdere keren gepraat over het gebrek aan seks in onze relatie. Het is niet zo dat Elias aseksueel is, ook hij vond het een gemis in onze relatie. Omdat we het verder zo goed hebben met elkaar, is het nooit tot een breuk gekomen.

Alles geprobeerd

We probeerden de boel wat op te spicen. Op een gegeven moment hebben we zelfs XTC geprobeerd, om zo ons seksleven weer op gang te krijgen. Zelfs toen is het niet gelukt om spetterende seks te hebben.

Het werd duidelijk dat het vuurtje gedoofd was. Ik kon me niet voorstellen dat ik de rest van mijn leven nauwelijks seks zou hebben. Ik miste de gepassioneerde seks die ik vroeger had, maar aan de andere kant was Elias op alle vlakken mijn zielsverwant.

Dilemma

Het dilemma was groot, ook gezien mijn kinderwens. Ik ben op een leeftijd waarop veel van mijn vriendinnen al moeder zijn. Ik was bang dat ik niet op tijd een nieuwe partner zou vinden, als ik op mijn 34ste een punt achter mijn relatie zou zetten.

Uiteindelijk heb ik toch de knoop doorgehakt, want zo kon het niet verder. Na ruim vijf jaar zette ik een punt achter de relatie met een man waarvan ik hou, alleen omdat we te weinig seks hebben. Ik heb mijn spullen gepakt en we gaan allebei onze eigen weg.”

Heb je weinig seks meer in je relatie? Dit is wat een relatietherapeut erover vertelt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️