Fleur Broeders
Fleur Broeders Spiritualiteit 1 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

De betekenis van jouw tarotkaarten: de Kleine Arcana uitgelegd

Tarotkaarten leggen is makkelijk, als je de betekenis natuurlijk begrijpt. Die kaarten interpreteren kan nog wel eens lastig zijn. Het zijn er namelijk heel veel. In dit artikel leggen we alvast een aardig deel voor je uit, namelijk de Kleine Arcana. Dat zijn de munten, bokalen, zwaarden en staven. Als je deze in het vervolg trekt, dan zal je niet meer zo lang hoeven nadenken over de betekenis.

Tarotkaarten en tarotleggingen worden gebruikt om meer inzicht te krijgen op allerlei aspecten uit het dagelijks leven. Denk aan onderwerpen zoals liefde, werk, bewustzijn of zelfontwikkeling. Onderwerpen waar we bij BEDROCK gek op zijn. Tarot is te gebruiken voor iedereen! Hier een uitleg over meer dan de helft van de kaartenstapel, de Kleine Arcana.

De Grote en Kleine Arcana

Wat bedoelen we eigenlijk met de Kleine Arcana? Het betreft 56 kaarten van de 78. De overige 22 kaarten horen bij de Grote Arcana. Arcana is een Latijns woord dat ‘geheim’ betekent. Tarotkaarten verbergen dus grote en kleine geheimen.

Tarotkaarten, hoe werken die nou eigenlijk?

Grote Arcana kaarten zijn troefkaarten die grote gebeurtenissen of ervaringen symboliseren. Kleine Arcana kaarten staan meer voor het dagelijks leven en symboliseren de kleinere gebeurtenissen. Ze zijn onderverdeeld in 14 hofkaarten: Koning, Koningin, Ridder, Schildknaap, Aas, Twee, Drie, Vier, Vijf, Zes, Zeven, Acht, Negen en Tien. Deze 14 kaarten zijn terug te vinden in de volgende vier categorieën.

Pentakels interpreteren

Als eerste hebben we de Pentakelkaarten. De pentakels worden ook wel munten of pentagrammen genoemd. Het komt er op neer dat deze kaarten betrekken hebben op de materiële wereld en concrete zaken. Deze tarotkaarten worden geassocieerd met hulpbronnen en onze financiën en werk. Onderwerpen als zekerheid, groei en vooruitgang, winst en verlies komen aan bod. Hieronder de 14 hofkaarten uitgelegd:

Kelken interpreteren

Als tweede hebben we de Kelken. Ze worden ook wel eens bokalen of bekers genoemd. Deze kaarten worden geassocieerd met gevoelens en emoties. Dit kan in liefde en relaties, maar ook in het gezin of binnen de familie.

Naast de gevoelige betekenis van de tarotkaarten zeggen Kelken ons ook iets over artistieke en creatieve ontwikkeling. Ze laten zien hoe de vragensteller zich voelt in een bepaalde situatie. Hieronder de 14 hofkaarten uitgelegd:

Zwaarden interpreteren

De volgende categorie is die van de Zwaarden. Deze tarotkaarten hebben met een aantal verschillende dingen te maken. Ze beheersen het gebied van de geest in de vorm van ideeën en hebben ook betrekking op serieuze beslissingen, vertragingen, teleurstellingen, beperkingen en verliezen. Een soort mes in je rug zou je kunnen zeggen.

Met Zwaarden kunnen we ergens in doordringen en daardoor een oordeel vellen. Het zijn de wapens van de geest. Hieronder de 14 hofkaarten uitgelegd:

Staven interpreteren

De laatste 14 kaarten zijn van de Staven. Ze worden ook wel eens stokken of knuppels genoemd. De Stavenkaarten hebben met dagelijkse gebeurtenissen te maken die met energie en enthousiasme gedaan worden.

Ze worden vaak geassocieerd met allerlei vormen van communicatie, reizen en andere bezigheden. Energie, onderneming, creativiteit en de drang om dingen op gang te brengen horen er ook bij. Hieronder de 14 hofkaarten uitgelegd:

Beginnen met tarotkaarten leggen

Met deze uitleg zijn we al over de helft van alle tarotkaarten. Hoog tijd om ze zelf ook een keertje uit te proberen. BEDROCK gaf je eerder al een uitleg over de twee populairste leggingen die je met de tarotkaarten kunt maken. Twee keer zo makkelijk met deze uitleg ernaast.

Queen of pentacles getrokken bij een tarot-reading? Dit kan het betekenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️