Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Liefde & Seks 27 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Een pleidooi voor de Summer of Love

In 2021 werd ons de Summer of Love beloofd. Helaas zag die er voor velen toch wat minder rooskleurig uit en ging de wereld al snel weer op slot. Gelukkig wordt er in de zomer van 2022 volop gefeest, gefladderd en geëxperimenteerd. De zon schijnt, de temperaturen lopen op en de terrassen zitten vol. Flirten maar!

De Summer of Love (of Slutty Summer, hoe je haar ook wilt noemen) is hierrrrr.

Back to ‘normal’

Door corona werden jongeren belemmerd in hun relationele en seksuele ontwikkeling, bleek uit een onderzoek van het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers. Het aantal jongeren dat dates had, daalde van 51 procent naar 21 procent tijdens de tweede lockdown.

Gelukkig kwamen er afgelopen lente steeds meer versoepelingen en gingen we langzaamaan weer back to ‘normal’. Het leven op straat werd weer wat losser, de aanrakingen wat frequenter. Hoewel soms nog wat onwennig. ‘Kunnen we knuffelen? Schud jij nog handen? Ja kom, we doen het gewoon!’.

Shinen, loeren en hengelen

Inmiddels lijkt The Summer of Love van 2022 in volle gang! Elk weekend zijn er festivals, maar ook allerlei bruiloften, personeelsfeestjes en andere events die in de afgelopen 2 jaar zijn gecanceld en vooruit zijn geschoven.

Waarom flirten we meer in de zomer? (en waarom je een zomerliefde wilt hebben)

Ook de kroegen en de clubs zijn weer open, dus er zijn genoeg gelegenheden om weer volop te shinen. En dát hebben we gemist: shinen, ongegeneerd loeren en knipogen, om vervolgens te hengelen.

The Summer of Love…

…is hartstikke nodig! Door een gebrek aan liefdevolle aanrakingen, knipogen en vooral een tekort aan spontaniteit, hebben we een hoop in te halen. Mocht je nog een beetje terughoudend zijn, hierbij een aantal redenen waarom jij ongeremd mag gaan genieten.

1. Van flirten word je vrolijk

Het opvrolijkende effect van een flirt kan jou goed doen. De leuke reacties werken positief op je humeur en je kan ook het leven van anderen opvrolijken. Beschouw daarom een flirt als een goede daad. Ons advies: doe veel goede daden!

2. Het is vrijblijvend

Flirten, chatten, zoenen en misschien wel seks. Het hoeft niks te betekenen of per se ergens heen te gaan. Je kunt ook gewoon genieten van het moment. Zie het allemaal niet zo serieus, dan wordt het pas echt leuk!

3. Experimenteren is belangrijk voor je ontwikkeling

Op jonge leeftijd is het belangrijk dat je geniet van én experimenteert met seks. Voordat je vastigheid aangaat, zijn er oneindige mogelijkheden om te ontdekken wie je bent en wat je kunt, in werk, relaties en in seks.

Don’t talk, just kiss: zoenen is goed voor je afweersysteem

Misschien heb je one night stands of friends with benefits (FWB’s). Of misschien weet je nog niet helemaal zeker of je je nou aangetrokken voelt tot mannen of vrouwen of allebei. Gebruik deze Summer of Love om lekker op ontdekkingstocht te gaan en te kijken wat bij jou past.

4. Daten is leerzaam

Door nieuwe mensen te leren kennen, leer je ook veel over jezelf. Zij stellen jou vragen en kunnen je soms ook een spiegel voorhouden, omdat ze een andere mening hebben of een patroon ontdekken.

Ook leer je hoe je met anderen of potentiële partners om kunt gaan. Je leert om jezelf op een andere manier te laten zien en er achter te komen hoe jij jezelf het leukste vindt. Daarnaast kom je er ook achter wat je leuk vindt of zoekt in een partner, en wat niet.

Aan het daten? Dit is jouw ideale partner volgens de sterren

5. Go with the flow

Zeg wat vaker ‘ja’ als je misschien denkt ‘oeh ik weet het  niet’. Houd je ogen open voor wat er op je pad komt en durf erin mee te gaan. Het brengt je vaak op nieuwe plekken, met nieuwe ervaringen en nieuwe mensen. En dat zorgt weer voor meer energie, meer geluk, meer kennis en meer positiviteit.

Breng de magie weer terug in je leven met The Sexy Summer of 2022!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️