Fleur Broeders
Fleur Broeders Watch 9 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Still Alice op CineMember: een realistische film over de lijdensweg met Alzheimer

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege van hun uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: Still Alice.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streaming dienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Must see op Cinetree: Grief is love in a heavy coat

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

Still Alice op CineMember

Een van die bijzondere films is Still Alice. Alice Howland, gespeeld door Julianne Moore, is een gerespecteerde professor bij de Universiteit van Colombia. Getrouwd, 3 volwassen kinderen en 50 jaar oud. Maar dan gebeurt er iets wat ze niet had kunnen voorzien: Alzheimer komt in haar leven.

Zo lang mogelijk een normaal leven leiden, dat is wat Alice wilt. Helaas staat de tijd niet aan haar kant en ontwikkelt de Alzheimer zich sneller dan verwacht. De symptomen worden prachtig in beeld gebracht in deze film: een brok in je keel.

Leef in het moment

Maar hoe doe je dat? Zo lang mogelijk normaal leven, terwijl je alles langzaam vergeet. Je leeft in het moment. Julianne Moore speelt deze rol prachtig en we staan er niet van te kijken dat ze een Golden Globe en een Oscar heeft binnengesleept als Alice. Volkomen terecht!

https://www.bedrock.nl/angst-dementie/

De film is gebaseerd op het boek van Lisa Genova: Ik mis mezelf. Een echt drama, zonder dat het wordt verheerlijkt of overdreven. Een innemende en realistische kijk op het lijden onder Alzheimer en het langzaam verliezen van jezelf.

Een belangrijke film vinden wij en zeker het uitproberen waard.

Still Alice kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️