Maartje Vis
Maartje Vis Psyche 5 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Ken je de spreuken van Loesje nog? Deze zorgen voor meer geluk

De inspirerende teksten van Loesje, spreken ons elke keer weer aan. Soms zetten deze gezegdes je aan het denken en een andere keer brengen ze je weer een lach op je gezicht. Deze uitspraken zorgen voor meer geluk.

De teksten van Loesje zijn inmiddels al old skool, maar blijven je mind prikkelen.  Op een luchtige manier probeert Loesje ons wat bij te brengen, vaak ook met een vleugje humor.

Deze uitspraken geven je geluk

Loesje is een groep creatieve schrijvers die samen teksten verzinnen om de wereld beter en mooier te maken. Dat klinkt nu als een serieuze missie, maar ze pakken het juist heel luchtig aan. Gewoon met leuke uitspraken die je bijvoorbeeld op posters tegenkomt of op kalenders.

De volgende uitspraken brengen je geluk.

De weg naar geluk is houden van beren

“Ik zie allemaal beren op de weg”, dat is een uitspraak die je vast en zeker ook wel eens bent tegengekomen.

Loesje geeft er een creatieve draai aan en bekijkt het positief: laten we de beren op de weg juist niet zien als iets negatiefs, maar laten we deze moeilijkheden juist omarmen.

Als je ondanks de tegenvallers bent doorgegaan en bereikt hebt wat je wil, kan je trots op jezelf zijn. Tegenslagen horen erbij, ook op je weg naar geluk.

Stop geluk in elk klein hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat weten we allemaal. Ook deze uitspraak kan je flink aan het denken zetten.

Ook de kleine hoekjes zijn belangrijk, ze kunnen immers ongelukken veroorzaken. Daarom is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de dingen die voor jou klein lijken, maar dat dus eigenlijk niet zijn.

Laten we eens wat extra stil staan bij de small things in live. Bijvoorbeeld bloemen die mooi bloeien in de vaas (die je niet per ongeluk omgestoten hebt) of van dat ene lekkere bakkie in de ochtend (waarvan je niet een slok op je nieuwe blouse gemorst hebt). Dat zijn de kleine geluksmomentjes die we ook zeker mogen waarderen.

Stel je bent gelukkig, maar weet het niet

Stel je voor dat het niet lukt? Stel je voor dat ik mezelf voor schut zet? Stel je voor dat niemand mij begrijpt? Als je je iets voorstelt, denken we vaak aan doemscenario’s.

Het zijn gedachtes die vaak niet eens relevant zijn en ze houden ons alleen tegen om te zijn wie we willen zijn of te doen wat we graag willen. Ze zitten dus eigenlijk ons geluk in de weg.

Stel je eens voor dat je gelukkig bent en dat niet eens weet, is dat ook niet een gedachte die ons weghoudt van geluk?

Deze uitspraak kan je zien als een reminder om niet te vergeten wat je nu allemaal hebt. Leef in het nu en geniet.

Door alleen maar te denken aan wat fout kan gaan later, sta je niet echt stil bij het nu en waardeer je dat niet echt. Dat is zonde, omdat je waarschijnlijk zo veel hebt om trots op te zijn en daar mag je zeker gelukkig mee zijn!

Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen, geldt dat ook voor geld

Nederlanders staan bekend om gierigheid. Het liefste geven we zo min mogelijk uit en houden we zo veel mogelijk voor onszelf. We hechten veel waarde aan onze eigen centen en wat we daarvan kopen voor onszelf. Dat maakt ons namelijk het gelukkigste, of niet?

Door te delen, kun je anderen gelukkig maken. Niet alleen anderen, maar ook jezelf. Want als jij iets goeds doet voor een ander, maakt dat jezelf ook blij.

Geluk kun je dus delen en daarbij wordt het eigenlijk ook verdubbelt. Niet alleen jij blij, maar ook een ander. Dat is pas een som die ons gelukkig maakt.

Manifesteren of gewoon doen waar je gelukkig van wordt

Door te manifesteren, gebruik je je gedachten als tool om datgene te krijgen wat je het allerliefste wenst. Een zielswens. In plaats van eraan te denken en te hopen dat het goed komt, kan je het ook gewoon doen.

Soms denken we gewoon te veel na voordat we de stappen ondernemen die we graag willen zetten. Zonde, want misschien zit dat je geluk wel in de weg.

Waarom wachten totdat het geluk je misschien vindt als je ook gewoon nu kan proberen waar je eigenlijk al zo lang naar verlangt? Deze uitspraak probeert je dat in te laten zien. Gewoon lekker doen waar je van droomt.

Meer geluk ervaren? 7 simpele tips om mentaal fit te blijven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️