Laura Saija
Laura Saija Spiritualiteit 24 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Marjolein (29): ‘Na een jaar manifesteren waren mijn dromen nog steeds niet uitgekomen’

Marjolein heeft dagelijks gemanifesteerd om haar droom te verwezenlijken. Ze wilde namelijk een succesvolle webshop beginnen met haar handgemaakte tassen. “Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, realiseer ik dat ik zo gefocust was op het manifesteren van mijn droom. Ik vergat om in actie te komen en echt stappen te zetten om mijn doel te bereiken.”

“Misschien is het naïef, maar ik dacht dat als ik maar genoeg tijd besteedde aan meditatie en affirmaties, mijn droom vanzelf zou uitkomen. Elke dag nam ik de tijd om mezelf in een rustige en serene omgeving te plaatsen waar ik me kon concentreren op spirituele groei. Ik creëerde een speciale plek in mijn huis waar ik mijn dagelijkse meditatiesessie kon houden en waar ik mijn focus kon leggen op het manifesteren van mijn dromen.

Manifesteren

Ik brandde kaarsen om de ruimte te verlichten en een kalme en rustige sfeer te creëren en ik koos kaarsen met verschillende kleuren die een speciale betekenis hadden voor mij, zoals blauw voor innerlijke rust en vrede of roze voor liefde en harmonie.

Daarnaast brandde ik wierook om mijn zintuigen te kalmeren en mijn geest te zuiveren. Ik manifesteerde mijn dromen tijdens een meditatiesessie en herhaalde affirmaties als ‘Ik ben een succesvolle ondernemer’ en ‘Ik heb mijn eigen bloeiende bedrijf’. Ik visualiseerde mezelf als de eigenaar van een succesvol bedrijf en probeerde de emoties te voelen die ik zou ervaren als mijn droom werkelijkheid zou worden.

Influencers en manifestatiecoaches

Het lijkt wel alsof er op social media geen ontkomen aan is: succesverhalen van mensen die dankzij manifestatie hun dromen hebben waargemaakt. Influencers, coaches en zelfhulpgoeroes delen hun succesverhalen en beloven dat iedereen hetzelfde kan bereiken als ze maar de juiste mindset hebben. Ze verkopen (vaak dure) cursussen en boeken over manifesteren en beloven gouden bergen aan mensen die bereid zijn om te investeren in hun methodes.

Ik moet toegeven dat ik ook onder de indruk was van al die succesverhalen. Ik dacht dat ik gewoon niet hard genoeg had gewerkt aan mijn dromen en dat ik meer moest mediteren, visualiseren en positief moest denken om mijn doelen te bereiken. Ook ik bestelde boeken en volgde online cursussen over manifesteren, in de hoop dat ik de geheime formule zou ontdekken die mij naar succes zou leiden.

Droom nog niet bereikt

Na een jaar van dagelijkse meditaties, visualisaties en affirmaties heb ik mijn droom nog steeds niet bereikt. Ik begin te twijfelen aan de beloftes van al die influencers en coaches. Misschien is manifesteren niet de magische oplossing voor mij. Misschien heb ik gewoon meer kennis nodig om mijn bedrijf van de grond te krijgen.

Ik realiseerde me dat ik eigenlijk niet echt actie had ondernomen om mijn droom te bereiken. Natuurlijk had ik een webshop gemaakt en mijn tassen tentoongesteld, maar ik had geen bedrijfsplan opgesteld, geen marktonderzoek gedaan en geen stappen gezet om financiële middelen te vinden om mijn onderneming te financieren.

Perfecte manier

In plaats daarvan was ik bezig met de ‘perfecte’ manier van manifesteren, zonder me te realiseren dat het belangrijkste onderdeel van het manifesteren het nemen van actie is. Het gaat niet alleen om het uitspreken van affirmaties en het visualiseren van je droom, maar ook om het nemen van concrete stappen in de richting van je doel.

Ik wil niet zeggen dat manifestatie helemaal niet werkt. Ik denk wel dat het belangrijk is om realistisch te blijven en niet te geloven dat alles wat je wilt, zomaar naar je toe zal komen als je er maar hard genoeg in gelooft. Er is meer nodig dan alleen positief denken om je doelen te bereiken. Je moet ook hard werken, doorzettingsvermogen hebben en soms ook gewoon geluk hebben.

Op zoek

Ik ben nog steeds op zoek naar de juiste balans tussen manifestatie en actie. Ik ben begonnen met het opstellen van een bedrijfsplan, het onderzoeken van de markt en het vinden van financiële middelen. Natuurlijk blijf ik ook mediteren en affirmaties gebruiken, maar ik ben me er nu van bewust dat het nemen van actie net zo belangrijk is als het manifesteren van mijn dromen.”

4 x fouten die jij maakt bij het manifesteren (en handige tips hoe het wél lukt)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️