Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 8 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Met deze 5 sporten boek je in korte tijd groot resultaat

Tussen de bedrijven door tijd maken voor een work-out is voor veel mensen lastig. Alleen willen we wél lekker in ons vel zitten. Sporten zorgt niet alleen voor een fit lichaam, maar het geeft ook de mentale gezondheid een boost. Gelukken zijn er genoeg sporten waarmee je in korte tijd een groot resultaat boekt.

Dat blijkt uit onderzoek van Harvard Medical School. Daar hebben ze onderzocht welke vijf sporten het beste zijn om af te vallen, flexibeler te worden en om geheugenverlies te voorkomen. Reden genoeg om deze met de BEDROCK lezer te delen.

Krachttraining

Krachttraining is een must, zeker als je ouder wordt. Want na een bepaalde leeftijd neemt de spiermassa af en dit heeft ook effect op het metabolisme. Geen zin om in de sportschool te bikkelen tussen de bikkels? Dan zou je met gewichten of een kettlebel thuis ook al heel veel kunnen bereiken. Let daarbij wel op het aantal kilo’s waar je mee aan de slag gaat! In het begin is een of twee kilo meer dan genoeg.

Zwemmen

Zwemmen is werkelijk waar goed voor alles! Je gebruikt namelijk al jouw spieren en het is tevens de sport waarbij de gewrichten het minst worden belast.

Wandelen

Wandelen, we deden het massaal tijdens de pandemie, maar bij veel mensen zijn de wandelschoenen inmiddels verstoft. Zonde. Want wandelen is een eenvoudige manier om overgewicht te verminderen, botten sterker te maken, de bloeddruk te reguleren, risico op tal van andere ziekten te verminderen en ook jouw humeur te boosten.

Tai Chi

Tai Chi is een Chinese vechtkunst en het wordt ook wel ‘meditatie in beweging’ genoemd. Het is zowel fysiek als mentaal gezien een enorme boost voor jouw welzijn. De naam Tai Chi schrikt mensen soms af omdat het moeilijk klinkt, maar de sierlijke bewegingen zijn voor iedereen toegankelijk.

Kegelsport

Bij kegelsport denken wij eigenlijk maar aan één ding: mevrouw Bulstronk uit de film Mathilda. Deze forse lerares zag je daar regelmatig met kegels zwaaien. Volgens Harvard is het dé manier om de bekkenbodemspieren te versterken. Daarbij is het natuurlijk een vorm van krachttraining en daarvan weten we al dat het goed is.

Staat jouw sport hier niet tussen? Probeer dan in ieder geval 30 minuten per dag te bewegen en twee keer in de week een moment voor krachttraining in te plannen.

Anne Hathaway, Tom Holland en nog 5 beroemdheden die geen alcohol drinken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️