Leonie Collombon
Leonie Collombon Welzijn 24 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Anne Hathaway, Tom Holland en nog 5 beroemdheden die geen alcohol drinken

De stoppen met drinken-beweging is in opmars. We weten immers allemaal wat alcohol met ons brein doet, om nog maar niet te spreken over ons lijf en ons mentale welzijn: weinig goeds. Ook talloze beroemdheden besluiten geen alcohol meer te drinken -en dat leidt in veel gevallen tot gezondere én gelukkigere levens.

Deze beroemdheden drinken geen alcohol (meer)

  • Anne Hathaway onderging de afgelopen vijf jaar een persoonlijke transformatie, vertelde ze onlangs aan Vanity Fair. Een van de keuzes die ze bewust maakte voor een gelukkiger leven? Juist: stoppen met alcohol drinken. Met stoppen zelf had ze weinig moeite, vertelt ze, maar het anderen mededelen was in een maatschappij die regelmatig om alcohol draait een stuk lastiger. ‘Helemaal niets’ voelde in eerste instantie extreem, maar nu weet Hathaway dat ze precies daar het gelukkigst van wordt.
  • In tegenstelling tot Hathaway had Tom Holland het een stuk moeilijker met stoppen. Hij deed in eerste instantie mee aan dry january en merkte in die maand hoe verslaafd hij eigenlijk was aan alcohol: “Ik kon alleen maar denken aan m’n volgende drankje,” vertelde hij eerder tegen Today. Op dat moment ging voor hem een knop om: hij moest van dat gevoel af. Inmiddels is de acteur ruim 2,5 jaar nuchter.
  • Model Cara Delevigne besefte dat ze op een dieptepunt zat toen ze keer op keer dronken op de kiek werd gezet door paparazzifotografen. Hoewel ze op het moment van feesten dacht plezier te maken, waren de foto’s een wake up call. Van plezier was nauwelijks sprake, zo gaf ze aan Vogue toe, het was eerder een kwestie van haar gevoel wegdrinken. Begin 2023 zette ze een punt achter die verslaving -en nu spreekt ze regelmatig over haar keuze om bewust nuchter te zijn.
  • Als íemand snapt hoe intens het leven als kinderster is, dan moet het wel Daniel Radcliffe zijn. De piepjonge Daniel werd wereldberoemd en kon vanaf toen geen normaal leven meer leiden. Als tiener verdronk hij zijn zorgen daarom. In 2019 gaf hij verschillende interviews over zijn weg naar een nuchter leven: een gelukkiger leven, als je het hem vraagt.
  • Ook Drew Barrymore was er vroeg bij: op 11-jarige leeftijd had ze naar eigen zeggen al een alcoholverslaving, op 12-jarige leeftijd kwam drugs voor het eerst om de hoek kijken. Als tiener belandde ze al in een afkickkliniek, maar het was pas in 2020 dat ze alcohol volledig opgaf. Dat ging gepaard met haar succesvolle ‘The Drew Barrymore Show‘. Tegen de LA Times zei ze dat het de realisatie van dat succes was, waardoor ze wist te stoppen.
  • In een lijst met beroemdheden die geen alcohol drinken mag Elton John niet ontbreken: wie zijn biografie las, weet immers hoeveel jaren de zanger worstelde met verslavingen. In dat boek zegt hij van geluk te mogen spreken dat hij nog leeft, zoveel alcohol en drugs gingen er ooit in. Nu hij ruim dertig jaar niet meer drinkt, is hij al dan niet onbewust een ambassadeur van het nuchtere leven geworden.
  • Beroemd gaan gaat gepaard met sex, drugs en rock ‘n roll, zou je denken. Voor Lana del Rey was het andersom: zij worstelde in haar tienerjaren met een alcoholverslaving en werd pas beroemd toen ze al lang geen alcohol meer dronk. In een interview met GQ noemt ze alcohol haar eerste grote liefde; nu is ze heel blij dat muziek die plek heeft ingenomen.

De lekkerste alcoholvrije drankjes die voelen als een chique cocktail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️