Leonie Collombon
Leonie Collombon Spiritualiteit 11 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de spirituele betekenis van de olifant

Wie wel eens op safari is geweest, weet hoe machtig en indrukwekkend een kudde olifanten bij elkaar is. Zelfs wanneer je ze slechts op een foto of video ziet, komt de grandeur van het dier goed over, maar wist je dat olifanten ook een diepe spirituele betekenis hebben?

In veel Oosterse landen wordt de olifant al eeuwenlang geëerd, maar ook in het Westen wordt zijn kracht en wijsheid steeds breder erkend. Dat is ook precies waar het dier spiritueel voor staat, samen met voorspoed en geluk.

De spirituele betekenis van de olifant

In Nederland zul je niet zo snel olifanten in het echt tegenkomen, maar misschien speelt de olifant wel op andere manieren een grote rol in je leven. Als je het dier vaak op afbeeldingen tegenkomt, kan daar een spirituele betekenis achter schuilen.

Hoewel het per cultuur kan verschillen, komen de woorden wijsheid, voorspoed en geluk steevast naar voren als het om de olifant gaat.

Die wijsheid heeft alles te maken met de intelligentie van het dier; olifanten worden namelijk als zeer slim gezien.

Ze weten precies wat goed voor ze is en hoe ze elkaar moeten beschermen. Kom je regelmatig een afbeelding van een olifant tegen, dan wil dit spiritueel gezien zeggen dat je meer op je eigen wijsheid mag vertrouwen.

Jij weet zelf het beste welke keuzes je moet maken; vertrouw op je eigen kunnen.

Geluk en voorspoed

Het gaat bij olifanten echter niet alleen over wijsheid. Hun spirituele betekenis draait ook om geluk en voorspoed; al hangen ze alle drie wel met elkaar samen. De wijsheid van de olifant leidt namelijk naar een gelukkiger leven. Wie op zijn of haar eigen wijsheid vertrouwt, zal volgens de spiritualiteit snel meer voorspoed ervaren.

De Aziatische symboliek van de olifant speelt daar ook een rol in: in veel van deze culturen worden olifanten als brenger van geluk afgebeeld. Het zien van of dromen over deze dieren is dus zonder twijfel een positief teken.

Droom je over deze 3 symbolen? Dit kan de spirituele betekenis zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️