Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 11 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Prinses Alexia support een circulaire economie en wel op deze manier

Prinses Alexia gaat voor het eerst op werkbezoek en doet dat in een jurk van koningin Máxima. Want waarom zou je niet kunnen shinen in een kledingstuk van je moeder? Wij vinden het prachtig om te zien dat ze kiest voor een pre-loved item.

Na haar achttiende verjaardag op 26 juni, doet ook Alexia aan koninklijke werkbezoeken. Haar eerste werkbezoek was in Rotterdam, daar doopte ze het naar haar vernoemde schip Vox Alexia, een schip dat wordt ingezet voor kustbeschermingsprojecten. Dit dopen doet ze in een stijlvolle look.

Prinses Alexia en de circulaire economie

Of de prinses bewust voor een jurk uit de garderobe van koningin Máxima heeft gekozen, is ons niet bekend. Wat we wel weten is dat de jurk van Oscar de la Renta is en dat deze haar heel goed staat!

Alexia lijkt absoluut niet zenuwachtig en straalt tijdens de hele happening. Al komt dat laatste misschien ook door de juwelen die evengoed van Máxima zijn, net als de tas.

Goed voorbeeld

Met de keuze om gekleed te gaan in een item uit haar moeders kast, geeft prinses Alexia een goed voorbeeld. Want in een wereld waar al zoveel kleding is, wordt de circulaire economie steeds vaker gestimuleerd. Het doorgeven van kwalitatieve kledingstukken is daar een mooi voorbeeld van.

Wat is circulaire mode eigenlijk?

Circulaire businessmodellen zijn hot, maar dragen toch bij aan het verminderen van de opwarming van de aarde. Alleen wat is circulaire mode eigenlijk? Het is een manier om de negatieve impact op het klimaat te verminderen.

Als consument kun je dit doen door goed voor je kledingstukken te zorgen en het niet weg te gooien, maar een tweede leven te geven.

Circulaire mode is afgeleid van de term circulaire economie: een systeem waarin grondstoffen niet worden opgebruikt, maar opnieuw worden ingezet voor andere producten. Producten hergebruiken of een tweede leven geven, passen perfect in dit plaatje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️