Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 16 feb 2023
Leestijd: 1 minuut

De serie Extrapolations draait volledig om de klimaatcrisis en barst van de sterren

Extrapolations is een gloednieuwe serie, met een niet te missen sterrencast, waarin de klimaatcrisis vanuit verschillende perspectieven wordt bekeken. Herkenbaar en niet zo dramatisch als de meeste series waarbij de aarde vergaat.

De serie belicht de opwarming van de aarde op een menselijke manier, eentje waarin we ons jammer genoeg herkennen omdat we er mee te maken hebben.

Extrapolations

Extrapolations is een 8-delige serie met opzichzelfstaande afleveringen. De serie neemt ons mee naar een nabije toekomst waarin de chaotische effecten van klimaatverandering zijn ingepast in ons leven. Het zijn acht met elkaar verweven verhalen over liefde, werk, geloof en familie van over de hele wereld. De personages moeten intieme, levensveranderende keuzes maken terwijl de planeet sneller verandert dan de bevolking. Elk verhaal is dus anders, maar de strijd om onze toekomst is universeel.

Zo volgen we een zeebioloog, een alleenstaande moeder en een microfinancieringsbankier die allemaal op hun eigen manier struggelen met de sociale en emotionele gevolgen van de klimaatcrisis.

Deze rollen worden gespeeld door indrukwekkende namen. Producent Scott Z. Burns heeft de crème de la crème uit Hollywood weten te strikken. Denk aan Sienna Miller, Meryl Streep, Gemma Chan, David Schwimmer en Tobey Maguire.

De impact van de klimaatverandering op je mentale gezondheid

Extrapolations is vanaf 17 maart te zien op Apple TV+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️