Kim van der Blom
Kim van der Blom Welzijn 16 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb jij al eens een coregasm ervaren?

Ben jij al bekend met de term coregasm? Misschien ken jij het nog niet, maar de kans bestaat dat je het zelf al een keer hebt ervaren. Normaal krijg je een orgasme in bed of op een andere plek waar je bevredigd wordt. Bij coregasm spreken we van een orgasme tijdens het sporten.

Ja echt: tijdens het sporten! Heb jij het al een keer ervaren?

Coregasm: wat houdt het in?

Bij een orgasme denk je waarschijnlijk automatisch aan seks, maar het blijkt dat je niet alleen van seks een orgasme kunt krijgen. Hier komt de term coregasm naar voren. Een coregasm kan ontstaan tijdens het sporten. Hoe het precies ontstaat is niet helemaal duidelijk. Volgens onderzoekers hoef je je niet opgewonden te voelen en wordt het juist fysiek veroorzaakt. De kans op een sport-orgasme is aanwezig doordat je je bekkenbodemspieren, lage buikspieren en beenspieren aanspant.

Bij een orgasme trekken de spieren in het bekkenbodemgebied zich samen. Wanneer je deze tijdens het sporten aanspant, kan het dus zijn dat je een coregasm ervaart. Mensen die het eerder hebben ervaren, vertellen dat het niet gaat om dat ze opgewonden zijn, maar het is een gevoel dat van binnenuit komt.

Dit gebeurt niet alleen bij vrouwen, mannen kunnen ook een coregasm ervaren. Mannen krijgen dan geen erectie, je kan het meer omschrijven als een prostaatorgasme. Mannen krijgen dan met een slappe penis een zaadlozing.

Bij welke work-outs kan je dit ervaren?

Het coregasm heeft dus alles te maken met het aanspannen van bepaalde spieren. Het gebeurt dan ook vooral bij oefeningen waarbij je veel druk op de core, je buik, zet. Denk aan oefeningen, zoals crunches en sit-ups, maar ook bij squats en cardio is het mogelijk om een coregasm te krijgen.

Uit onderzoek van de universiteit van Indiana ervaren mensen een coregasm het meest tijdens het gebruik de captains chair. Bij dit apparaat, wat je vaak in de sportschool tegenkomt, train je de buikspieren door je benen in een hoek van negentig graden op te tillen.

Is het te voorkomen?

We snappen het ook als je het liever niet ervaart terwijl je in de gym staat te sporten. De vraag is dan ook of we het kunnen voorkomen of dat het sowieso gebeurt wanneer we ons erg inspannen tijdens het sporten. Of het geheel te voorkomen is, is niet zeker. We raden je dan aan om bepaalde work-outs te vermijden of wanneer je het op voelt komen, het even rustig aan te doen.

Maar je hoeft je natuurlijk nergens voor te schamen. In de sportschool zijn mensen meer met zichzelf bezig dan met anderen. Gebeurt het nou toch terwijl je in de sportschool staat, laat het gewoon op je af komen. De kans is klein dat het anderen opvalt.

Doe wat jij fijn vindt!

Orgasmes zijn overrated: dit is waarom je niet (altijd) wilt klaarkomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️