Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 8 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat doe je als de seks met je kersverse lover niet goed is?

Goede seks, wie wilt dat nu niet? Of je nou een lustige vrijgezel bent of al jarenlang in een liefdevolle relatie zit: iedereen houdt wel van een goede partij seks. Alleen, wat doe je als de seks met je kersverse lover niet goed is?

Seks is all about chemie. Waar je met de één stomend hete seks hebt, moet je er bij de ander soms nog even aan wennen. Tja, wat doe je dán? Seks is immers een belangrijk onderdeel van intimiteit in een liefdesrelatie.

Wat als de seks niet goed is?

Helaas gaat seks er niet altijd zo soepel aan toe als in Hollywoodfilms of zoals je dat leest in boeken. Nee, wie het veldwerk heeft gedaan, wéét dat seks soms ronduit slecht kan zijn. In sommigen vind je daarentegen je sexual soulmate en met anderen is de seks niet per se slecht, maar wel behoorlijk vanille. Misschien moeten jullie nog wennen aan elkaar, voelt het soms ongemakkelijk of weten jullie gewoon nog niet zo goed hoe jullie elkaar moeten pleasen. Allemaal hartstikke normaal!

Waarom het heel normaal is om seksspeeltjes te hebben

We begrijpen dat je niet voor een vanille-seksleven wilt gaan met je kersverse lover, dus delen we tips voor wanneer de seks nog niet helemaal is zoals gehoopt. Komt goed!

1. Kom uit je hoofd en in je lichaam

Met je hoofd kan je alles dood-denken, probeer – hoe lastig dat ook kan zijn – niet te veel na te denken tijdens de seks en te genieten van het moment dat je hebt met de ander. Natúúrlijk is het spannend wanneer je voor de eerste keer de lakens met iemand deelt, maar probeer je lichaam te laten leiden, niet je hoofd.

“Als je deze seksuele ervaring al meteen vergelijkt met hoe was het andere seksuele partners, dan mis je wat er nu op dit moment gebeurt”, vertelt cognitief gedragstherapeut Chamin Ajjan aan SELF. True that!

2. Communiceer

Het voelt in eerste instantie misschien ongemakkelijk aan om aanwijzingen te geven in bed, maar believe us: it’s for the greater good. Hoe fijn is het als de ander aan jou kan aangeven wat hij of zij het liefst doet in bed? Dat kan jij van tevoren niet weten, iedereen heeft andere verlangens en praten is een perfecte manier om daarover te leren.

Fenna (27): ‘Mijn vriend wil een trio proberen, ik niet’

Geef ook aan wat jij prettig vindt en ook wat jij niet prettig vindt, dat kan de ander op zijn of haar beurt ook niet weten. Communicatie is key tussen de lakens. Hoe beter je dat kunt aangeven (op een liefdevolle manier!) hoe sneller je ervan kunt profiteren. Onthoud dat je samen groeit, óók in bed.

“Slechte seks is vaak vooral een zaak van slechte communicatie”, meent Ajjan.

3. Vergeet niet dat seks leuk moet zijn

Til er vooral niet te zwaar aan, seks hoort leuk te zijn! Probeer die druk er voor jezelf af te halen. Vaak zijn we tijdens de seks meer bezig met of de ander het wel lekker vindt en of je er wel goed uit ziet in deze hoek, dan dat we écht genieten. Zonde! Seks hoort juist leuk, licht en speels te zijn.

Soms is de eerste keer of zelfs de eerste keren nu eenmaal niet zo goed, en dat is oké. Sommige dingen kunnen groeien, het is aan jou hoe zwaar je daaraan blijft tillen.

Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️