Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 27 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Waarom seks beter in een lange relatie dan casual seks

Laten we eerlijk zijn: tegen goede seks kan weinig tegenop. Maar wanneer heb je eigenlijk de beste seks? Met je partner (met wie je misschien al jáááren samen bent en waar de sjeu wel een beetje vanaf is) of met een hete onenightstand? We durven ons hand ervoor in het vuur te steken dat seks in een lange relatie beter is dan gewoon casual seks. Lees maar even verder.

Dít is waarom seks beter is in een lange relatie dan casual seks.

Waarom seks beter in een lange relatie dan casual seks

Casual seks kan ontzettend spannend zijn: je kent de ander meestal nog niet zo goed waardoor je je soms júist beter kan laten gaan en er zijn vaak geen verwachtingen aan verbonden. Iets wat bij een langere relatie natuurlijk wel het geval is.

De 3 ingrediënten voor een succesvolle langeafstandsrelatie

Een terugkerend probleem in een langere relaties is vaak dat de seks naar verloop van tijd minder spannend wordt. Je kent elkaar immers goed, hebt al vaak seks gehad, weet haast wat je kan verwachten en ziet de ander ook als vertrouwenspersoon.

Toch zijn er ook heel wat redenen waarom seks in een langere relatie beter is dan vrijblijvende casual seks.

1. Je hebt tijd om te ontdekken

Casual seks met een scharrel of onenightstand zal nooit de intimiteit bereiken die kunt vinden bij je partner. Doordat je langer met elkaar samen bent, hebt je veel meer tijd om samen op ontdekkingstocht te gaan in bed. Dat is iets wat tijd nodig heeft.

2. Eerlijk zijn is makkelijker

Natuurlijk kan je ook eerlijk zijn tegen een scharrel of iemand die je amper kent, maar met je lover kun je in bed makkelijker eerlijk zijn over wat je wel of niet fijn vindt. Bijvoorbeeld over iets wat je weleens wilt proberen of waarover je fantaseert.

3. Experimenteren

Hoewel casual seks nog zo heet kan zijn, voel je je met in een lange termijn relatie veel veiliger en dat biedt de ruimte om te experimenteren. Met iemand die je minder goed kent, zul je je simpelweg minder snel op je gemak voelen.

Goede seks draait immers ook om spelen, gek doen en een beetje messy zijn. Bij je partner hoef je je minder snel te schamen.

4. Je kunt óók een quickie hebben

Niet elke sekspartij hoeft uren te duren. In een lange relatie kan je prima fijne, korte seks hebben. Je weet immers precies wat de ander fijn vindt, en daar kan je op die momenten perfect op inspelen.

5. Je kent elkaars lichaam door en door

Wanneer je elkaar goed kent en al lang samen bent, ken je elkaar lichaam goed en weet je precies wat de ander fijn vindt of niet. Het gaat dan niet alleen om penetratie, maar ook om sensualiteit en aanrakingen.

6. Moment na seks is veel intiemer

Waar casual seks na de seks z’n hoogtepunt van intimiteit wel heeft bereikt, is het moment na de seks met je partner veel intiemer. Je knuffelt elkaar, houdt van elkaar en seks is dan een manier om jullie dichter bij elkaar te brengen.

7. Een manier om jullie samen te brengen of om iets te vieren

In plaats van seksen alleen uit lust is seks in een relatie ook een manier om jullie samen te brengen. Je houdt zoveel van de ander dat je de ander wilt en genot wilt geven. Dat maakt het ook een perfecte manier om iets te vieren: een nieuw huis, een overwinning of iets wat goed gaat in jullie leven.

Je bent er beiden in voor de longrun. Je hoeft niet te twijfelen aan wat de ander van je vindt, of je het wel goed genoeg doet of dat je de ander wegjaagt. De seks wordt intenser en beter omdat jullie beiden de intentie hebben samen te blijven. Hoe mooi is dat?

Lange relatie en seks? Goedele Liekens pleit voor ‘Bambiseks’, maar wat is dat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️