Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 21 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

De droom: in deze futuristische huisjes slaap je letterlijk op open zee

Regelmatig dromen we weg bij de mooiste cabins, betoverende cottages, afgelegen hutten en andere overnachtingsplekken in de natuur. Maar dit keer stuitten we op en wel héél bijzondere plek om te overnachten. Namelijk midden op zee. En nee, het is niet in een boot. Je kunt namelijk overnachten in één van deze futuristische SeaPods. 

Een waghaals moet je wel zijn, want deze SeaPods, staan namelijk midden op zee. Je logeert er uiteraard hartstikke veilig, maar 1, 2, 3 terug naar kade is geen optie. Durf jij het aan?

Logeren in SeaPods midden op zee

Niemand minder dan de Nederlandse architect Koen Olthuis ontwierp voor Ocean Builders de heuse SeaPods. Waarom? Jachten zijn passé. Toch?

De SeaPods noemt Olthuis ook wel de eerste ware ‘eco restorative floating homes’.  De futuristische huisjes die op één paal boven water uitsteken, liggen (lees: dobberen) nu nog voor de kust van Panama.

Deze boomhut in de jungle van Brazilië is geïnspireerd op een yogapose

Het idee is dat de huisjes, wat er uiteindelijk meer zullen worden, straks verdeeld worden over kusten – en zelfs op het land, bijvoorbeeld in regenwouden – over de hele wereld. De huisjes hebben verschillende designs, zo is er de SeaPod en de Ecopod.

Perfect voor me-time

Wie even schoon genoeg heeft van lockdowns, het drukke leven aan land en behoefte heeft aan me-time, kan zich waarschijnlijk geen betere plek bedenken om zich terug te trekken dan in één van deze SeaPods.

https://www.bedrock.nl/aan-zee-wonen-is-goed-voor-je-mentale-welzijn/

In totaal zijn ze 11 meter hoog en hebben elk zo’n 44 vierkante meter woonruimte, verdeeld over 3 kleinere verdiepingen. Er is een slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer en zelfs een kleine bergruimte.

Circulair verwarmd

En natuurlijk is zijn de huisjes duurzaam gebouwd en dat betekent dat er aan boord ook duurzaam gedrag wordt gestimuleerd. Je billen afvegen met wc-papier? Dat is niet bepaald circulair, dus spoel je jezelf schoon met water, en boodschap #2 wordt automatisch verbrand en met de warmte die dat oplevert, wordt het huisje weer verwarmd. Hoe circulair is dat?

https://www.bedrock.nl/airbnb-natuur-boomhutten-campers/

Watersysteem

De drijvende huisjes op zee bevatten een ook een slim watersysteem. Het systeem ontzilt het zeewater en recyclet het als bruikbaar water tot wel 90 procent. Hoe tof?

Ben je bang dat je onder water komt te staan? Dat is niet nodig, de SeaPods liggen namelijk 2,5 meter boven de waterspiegel.

En het eten op de SeaPods dan?

Nu is het overnachten op een SeaPod natuurlijk niet bepaald doorsnee, want een wandeling naar de lokale supermarkt zit er niet in. Hoe je dan wel aan je boodschappen komt?

Drones en high technology zorgen ervoor dat de gewenste boodschappen gewoon worden afgeleverd op het dek. Hoe je daar komt? We maken geen grap: in de douche (lees: een minispa) zit een ware klimwand waarmee je zo plateau opklautert om je bestelling om te halen.

Deze design boomhut geeft een nieuwe kijk op duurzaam reizen

Hoe het leven er in de praktijk precies uit komt te zien, zal ons benieuwen. Het doet ons vooral denken aan de film Avatar. The future is there, I guess! 

Benieuwd geworden? De SeaPods – waarvan het eerste prototype al in 2019 werd gelanceerd – zijn sinds begin deze maand te koop. Wel nog even sparen want gaan over de toonplank van 295.000 tot maar liefst zo’n 1,5 miljoen dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️