Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 1 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Loop je graag op blote voeten? Dan zijn dit jouw nieuwe go to schoenen

Sinds het begin van de mensheid is op blote voeten lopen de normaalste zaak van de wereld, zo schreven we al eerder op BEDROCK. Daarnaast brengt het heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo versterkt het je (voet)spieren, verbetert het je houding en helpt het je vertrouwen op je eigen, natuurlijke motoriek. Ook kom je letterlijk meer in contact met de aarde. Dat is de reden dat Wildling Shoes schoenen ontwikkelde waarvan het nét lijkt alsof je op blote voeten rondparadeert. Maar dan met schoenen dus.

En dat veel van de schoenen zijn gemaakt van enkel plantaardige materialen, is natuurlijk een heel mooie bijkomstigheid. De andere schoenen worden gemaakt van biologisch wol.

De voordelen van lopen op blote voeten

Wist je dat schoenen dragen helemaal niet per se heel goed is voor ons lichaam? Zo kunnen er heel wat blessures en kwaaltjes kunnen ontstaan door het dragen van mooie, maar oh-zo verkeerde schoenen.

Buiten blaren of zere voeten, kan te lang lopen (of hardlopen) op verkeerde schoenen rugklachten, knieklachten en zelfs hoofdpijnen veroorzaken.

Voetreflexologie

Bovendien bestaan er methoden, die veelal hun oorsprong vinden in de Traditionele Chinese Geneeskunde, die via de voetzool kunnen voelen met welk orgaan er iets aan hand is. Chinese Geneeskunde gaat ervan uit dat al je organen, klieren en zenuwen in verbinding staan met je voeten.

https://www.bedrock.nl/7-natuurlijke-manieren-om-stinkvoeten-tegen-te-gaan/

Met meridiaanbanen en drukpunten (zoals ook in acupunctuur), kunnen alle plekken in je lichaam voorzien worden van energie. Wist je bijvoorbeeld dat zich meer dan 200.000 (!) zenuwuiteinden op een voetzool bevinden? Dat zijn er zo’n 8.400 (!) per vierkante centimeter; meer dan op elk ander stukje van je lichaam.

Aarden

Door op blote voeten te lopen, maken al deze uiteinden contact met de ondergrond en ben je letterlijk meer geaard dan wanneer je op schoenen loopt.

Ook het versterkt je (voet)spieren, verbetert je houding en helpt je vertrouwen op je eigen, natuurlijke motoriek.

Schoenen alsof je op blote voeten loopt

Zo gek is het idee van schoenen die lopen alsof je geen schoenen aan hebt dus nog helemaal niet. Maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? De minimalistische barefoot shoes – zoals het schoenenmerk de schoenen zelf noemt – hebben flinterdunne en flexibele zolen van minder dan een halve centimeter dik.

Wat voetreflexologie kan betekenen voor je gezondheid (en voor je slaap!)

Op die manier ben je dus in contact met de aarde en de grond onder je voeten, terwijl je wél beschermt bent en de voordelen meeplukt van schoenen. Want laten we wel wezen: steentjes, glas en takjes die in je voet prikken, zijn niet bepaald comfortabel.

Helemaal niet als je niet bent gewend om op blote voeten te lopen en nog geen laagje eelt hebt dat je voeten deze die vervelende steentjes en andere prikkende voorwerpen op de grond beschermt.

Vroeger…

Vind je het nog steeds een gek idee? Bedenk je dan dat er nu al-tijd een dikke zool tussen ons en de aarde is. Vroeger – en eigenlijk tot niet heel lang geleden – was dat wel even anders: de mensheid heeft het grootste deel van haar bestaan op blote voeten doorgebracht. En niet voor niets.

Blootvoets lopen zorgt immers voor een natuurlijke balans en meer spieropbouw.

Enfin, al dit vond het Duitse Wildling Shoes – overigens B Corp-certified – reden genoeg voor het ontwikkelen van deze barefoot schoenen. Het schoenenmerk heeft een hele collectie aan barefoot shoes, allemaal gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled katoen, biologisch wol en washipapier.

Voetreflexologie: wat jouw voeten zeggen over je gezondheid

Van luchtige, ademende slip-ons voor warme zomerdagen tot gevoerde, hogere mid cuts die je voeten in het najaar tegen kou en vocht beschermen. Het toffe? Wildling Shoes komt met de nieuwe najaarscollectie ook naar Nederland.

Durf jij het aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️