Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 8 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe weet je of je sapioseksueel bent (en dus op brains valt)? Doe de test

Liefde bestaat in allerlei vormen en maten. Tegenwoordig is liefde gelukkig allang niet meer zo zwart-wit als het vroeger werd gezien, en kan liefde of een relatie van alles betekenen. Weet jij wat liefde voor jou betekent en waar jij op valt: beauty, brains, gender? Hoe weet je nou of je sapioseksueel bent, en dus op intelligentie valt? Doe de test.

Een sapioseksueel vindt niets zo aantrekkelijk als een goed stel hersenen. Benieuwd of jij sapioseksueel bent? Doe de sapioseksualiteit-test.

Ben jij sapioseksueel?

Sapioseksualiteit is een seksuele identiteit waarbij je opgewonden raakt door intelligentie. Het woord sapioseksueel is dan ook afgeleid van het Latijnse woord sapere, ofwel verstand hebben.

De belangrijkste eigenschap van een potentiële partner is dus intelligentie en mindset. Uiterlijke kenmerken zijn voor sapioseksuelen van ondergeschikt belang. Ofwel het gaat om de brains en niet per se de beauty.

Nu is het niet zo, dat als je óók op slimme mensen valt je per se sapioseksueel bent, dus leggen we uit wanneer jij jezelf tot een ware sapioseksueel kan rekenen.

De tekenen van sapioseksueel zijn

Dit zijn tekenen dat jij misschien wel sapiosekueel bent – het is vrij simpel, maar duidelijk:

  • Een goed gesprek is voor jou seksueel opwindend
  • Jij hebt dan ook liever een goed gesprek dan lang voorspel, diepgang windt jouw namelijk veel meer op
  • Iemand die niet intelligent is, kan jou dan ook niet opwinden
  • Jij hebt intellectuele stimulatie nodig voor seksuele opwinding

En, kan jij jezelf herkennen in de bovenstaande punten van de test?

Het is dus een aantrekkingskracht die los staat van het geslacht en kan dus samengaan met allerlei andere seksuele identiteiten. Je kunt dus én bi zijn én sapioseksueel, bijvoorbeeld.

Indruk maken op op sapioseksuelen

Ben je aan het daten en wil je indruk maken op een sapioseksueel? Dan zul je dus beter af zijn met een goed gesprek dan goede dans moves.

Een goede indruk maak je door aandacht te besteden aan hun interesses. Probeer de persoon in kwestie te begrijpen zoals hij of zij écht is en probeer te achterhalen welke boeken hij/zij leest, welke social mediakanalen hij/zij volgt en welke podcasts hij/zij beluistert.

Waarom je op 9 manieren intelligent kunt zijn

Met een culturele date, zoals het bezoeken van een museum en kunstgalerij. zit je met een sapioseksueel geheid goed.

Waar een sapioseksueel waarschijnlijk niet op zit te wachten is small talk, zoals het praten of het weer of wat je vandaag gedaan hebt, zal je beter scoren met diepgang, dus snij dat ene taboe aan en stel prangende en kritische vragen. You can do it!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️