Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 28 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Roos (32) luistert niet naar voedingsadviezen: ‘daarom heb ik geen darmklachten meer’

Terwijl Roos Mulder (32) netjes de voedingsadviezen bleef opvolgen die ze opgelegd kreeg voor haar ernstige darmklachten, veranderde er niets: de kramp, cravings en opgeblazen buik bleven. Totdat ze het roer omgooide.

Roos wil met het delen van haar verhaal lezers een belangrijke boodschap meegeven.

Roos had ernstige PDS, maar ontdekte het geheim tegen darmklachten

“Toen ik een jaar of dertien was, kampte ik met dagelijkse darmklachten. Het was echt vreselijk, ik lag ’s nachts te schreeuwen van de pijn. Het maakte mij ook erg moe en onrustig. Ik wilde in mijn tienerjaren ook gewoon zelfverzekerd zijn, maar door mijn opgeblazen buik leek het alsof ik vijf maanden zwanger was.”

“De huisarts wist niet waardoor het kwam, dus kreeg ik te horen dat ik het prikkelbare darm syndroom had. PDS staat ook wel voor vage buikklachten en er is ook geen oplossing voor. Ik kreeg te horen dat ik vezels, groenten en volkoren brood moest eten, maar ik at al gezond volgens die regels. Denk ook aan kwark in de ochtend, crackers voor de lunch en veel fruit. Ik bleef maar last houden, dus dat was heel frustrerend.”

“Van al die adviezen online en in magazines werd ik helemaal gek. Ik probeerde van alles, maar niks werkte. Ik dacht ‘het zal wel aan mij liggen, want dit is toch gezond?’ Dat heb ik lang geaccepteerd, dat ik er maar mee moest leven.”

Couscous met wortels als ontbijt

“Mijn moeder kreeg rond mijn veertiende darmkanker. Nadat zij genezen was, ging zij op zoek naar een manier om haar darmen blij te houden. Toen kwam zij uit bij de Chinese voedingsleer. Als ontbijtje at mijn moeder couscous met wortels, ik dacht dat ze gek geworden was. Jaren later besloot ik het toch ook maar te proberen, ik zag dat het haar hielp en ik was ten einde raad. Warm eten schijnt volgens deze leer te helpen.”

Aan het einde van die dag, besefte ik me pas hoe rustig mijn buik geworden was. Ik had de hele dag geen cravings meer en ik dacht ‘wow, hier wil ik meer van weten’. Toen ben ik helemaal in de Chinese voedingsleer gedoken en na een paar maanden had ik mijn PDS onder controle. Dat betekende voor mij een platte, rustige buik zonder krampen en regelmatige ontlasting. Mijn cravings verdwenen als sneeuw voor de zon en ik had veel meer energie”.

Het best bewaarde geheim van darmklachten

“Het heeft mij jaren gekost om een weg te vinden in de Chinese voedingsleer, want het is een lastige theorie. Ook wilde ik het goed kunnen toepassen op de westerse wereld, want het is heel oosters gericht. De manier die ik hierin gevonden heb, heet Floohw. Met Floohw wil ik zo veel mogelijk mensen met buikklachten helpen.”

“In het Westen kiezen we vaak voor voeding die helemaal niet goed voor onze darmen zijn, zoals yoghurt, crackers en salades. De grootste eye-opener voor mij, is dat je die zogenaamde gezonde adviezen los mag laten.

Daarom maak ik mij zo hard voor de Chinese voedingsleer. Het is het best bewaarde geheim van darmklachten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️