Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Horoscopen 26 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Volgens de sterren zijn deze twee sterrenbeelden samen het absolute powerkoppel

Als een Steenbok en een Schorpioen elkaar ontmoeten, kunnen ze het vaak gelijk goed met elkaar vinden. Ze hebben veel met elkaar gemeen, zijn allebei heel loyaal, sluiten zelden compromissen en gaan beiden intimiteit het liefst uit de weg, omdat ze allebei niet emotioneel afhankelijk willen zijn.

Voor buitenstaanders is het soms moeilijk te begrijpen dat Schorpioen en Steenbok een gelukkige relatie hebben, maar volgens de sterren zijn ze het meest toegewijde en evenwichtige powerkoppel van de dierenriem.

Steenbok en Schorpioen

Alle twaalf astrologische tekens hebben hun eigen unieke kenmerken, waardoor sommige tekens beter bij elkaar passen dan andere. De Schorpioen, het achtste teken van de dierenriem, staat bekend als diep, mysterieus en intens. Daarnaast zijn het vaak creatieve, gepassioneerde, gedurfde en vastberaden personen, die zoeken naar iemand die hun energie en vibe kan matchen.

De Steenbok, het tiende teken van de dierenriem, wordt gekenmerkt als hardwerkend, serieus en gestructureerd. Daarnaast is de Steenbok vriendelijk, beschaafd, attent en tegelijk afstandelijk, een combinatie van eigenschappen die Schorpioen enorm aantrekkelijk vindt.

Ze halen meestal het beste in elkaar naar boven

Als je naar de tekens in de dierenriem kijkt, vormen Schorpioen en Steenbok samen een zogenaamd ‘sextiel’. De planeten staan op een afstand van 60 graden van elkaar in de horoscoop en dat betekent dat ze in harmonie naar elkaar toe groeien. Ze zijn complementair en halen meestal het beste in elkaar naar boven.

En dat is goed nieuws voor de relatie tussen Steenbok en Schorpioen, want zij zullen die vonken waarschijnlijk meteen voelen. Volgens astrologen zijn de twee niet alleen in staat om zich voor elkaar meer open te stellen dan bij andere tekens, maar zijn ze allebei ook heel selectief als het gaat om hoe (en met wie!) ze hun tijd doorbrengen.

Kleine kanttekening

Voordat we nog dieper ingaan op de compatibiliteit van Steenbok en Schorpioen, is het goed om te weten dat we het hier alleen hebben over de dynamiek tussen deze twee sterrenbeelden. Om een écht gevoel van astrologische compatibiliteit te krijgen, moet je rekening houden met de hele geboortehoroscoop van beide mensen, die veel meer omvat dan alleen je zonneteken.

Daarvoor moet je ook de geboortetijd en geboorteplaats weten van beide personen. Dit kan weer hele nieuwe informatie geven en ook van invloed zijn op de synastrie. Het kan zelfs zo zijn dat een relatie tussen Steenboek en Schorpioen absoluut niet werkt en dat jullie zelfs het slechtste in elkaar naar boven halen. Maar dat terzijde.

Subtiel aanpakken

Over het algemeen zijn Steenbok en Schorpioen een perfecte match. Ze hebben veel gedeelde waarden, waaronder loyaliteit, betrouwbaarheid, wijsheid en status. Samen hebben ze een uitstekend potentieel om een machtspaar te zijn. Het kritische denkvermogen en engelengeduld van de Steenbok maken hem perfect voor Schorpioen.

Steenbokken voelen zich aangetrokken tot zelfverzekerde, kalme, goedgeklede en goedgemanierde mensen (lees: Schorpioenen). Maar wanneer Schorpioen met Steenbok wil daten moet Schorpioen het subtiel aanpakken en Steenbok verleiden met een smoes, omdat Steenbok al gauw het gevoel heeft dat een date verplichtingen schept. Andersom geldt hetzelfde: de Schorpioen houdt van mysterie.

Veel plezier in bed

In een romantische relatie gaan Steenbok en Schorpioen er volgens astrologen uitzien als het ultieme machtspaar. Beide tekens hechten aan succes en een zekere mate van status, en ze zijn in staat elkaar daarbij te helpen. De Steenbok zal waarschijnlijk degene zijn die de lakens uitdeelt, maar zolang de Schorpioen zijn eigen ding doet en op één lijn staat met de plannen van de Steenbok, heeft deze er geen probleem mee die te ondersteunen.

Ze zullen zich waarschijnlijk ook erg tot elkaar aangetrokken voelen en veel plezier beleven in bed. Alle aardetekens, inclusief Steenbok, zijn immers uiterst sensueel. En de Schorpioen is degene met de grootste seksdrive van alle sterrenbeelden, dus die kan het libido van de Steenbok zéker wel waarderen.

Groot potentieel op lange termijn

Beide tekens zijn ook ongelooflijk trouw en familiegericht. Je kunt ze zien als de langeafstandlopers van de dierenriem; het zijn twee tekens die zich veel langzamer openstellen, maar als ze elkaar uiteindelijk toch vertrouwen, is die band schijnbaar onbreekbaar. Het is zelfs zo moeilijk voor Steenbokken en Schorpioenen om andere mensen te leren kennen, dus als ze bij elkaar komen, is er niet veel dat hen uit elkaar zou drijven.

Een ding om voor uit te kijken is echter een zekere mate van jaloezie en zelfs drang om elkaar te controleren bij deze dynamiek. Beide tekens hebben de neiging tot bezitterigheid, vooral in relaties, en de Steenbok heeft een manier om zijn wil op te leggen, zelfs als dat ongewenst is.

Maar zolang deze dingen worden begrepen en onder ogen worden gezien, zullen ze geen ramp betekenen voor deze relatie. Bovendien worden Steenbokken “omgekeerd ouder”, of met andere woorden, ze worden mettertijd vrolijker. Kortom: Steenbok en Schorpioen zijn een krachtpaar met een groot potentieel op lange termijn.

Matchen jullie sterrenbeelden? Zo gebruik je astrologie om je relatie te verbeteren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️