Laura Saija
Laura Saija Liefde & Seks 6 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Manon (30): ‘Ik heb al drie jaar een relatie, maar mijn ex blijft contact zoeken’

Manon heeft de perfecte man aan de haak geslagen. Toch kan ze het contact met haar ex Tom maar moeilijk verbreken.

“Vince is de perfecte man, een echte levenspartner waar ik op kan rekenen. Mijn ex Tom zet mijn hart in vuur en vlam”, vertelt ze aan Bedrock.

Contact met ex

Voor Vince had ik een 3-jarige relatie met Tom. De relatie met Tom was er één met veel passie, maar verliep ook vaak moeizaam. Al vrij snel woonden we samen en beleefden we alles heel intens met elkaar.

We deden alles samen. We gingen samen naar vrienden, naar familie en thuis waren we ook samen. Het was alles of niets in onze relatie en we hadden soms explosieve ruzies.

Toekomst

Uiteindelijk bleken zijn toekomstdromen totaal niet de passen in mijn perfecte plaatje en daarom heb ik de moeilijke keuze gemaakt om een einde te maken aan de relatie.

Terwijl ik nog wel ontzettend veel aantrekkingskracht tussen ons voelde. Mijn hoofd zei alleen dat dit niet de ware was om een fatsoenlijk leven mee op te bouwen.

Verantwoordelijk

Toen kwam Vince in beeld. Hij was eigenlijk precies wat ik zocht en wat in mijn toekomstbeeld paste. Een verantwoordelijke man met een goede baan en zijn leven op de rit.

Eigenlijk zou ik de relatie met Vince als perfect omschrijven. We houden van elkaar, gaan respectvol met elkaar om en hebben bijna nooit ruzie met elkaar.

Contact verbreken

Helaas is Tom nooit over onze breuk heen gekomen en is nog altijd vrijgezel. Hij laat mij regelmatig weten dat hij nog altijd op mij wacht en dat we voor elkaar bestemd zijn. Zeker maandelijks, en soms wekelijks, neemt hij contact met mij op om mij hieraan te herinneren.

Ik heb hem in al die tijd niet gezien, maar hij blijft volhouden en gelooft heilig dat ik hetzelfde voel. Omdat Vince twee jaar geleden aan mij vroeg of ik het contact met Tom wilde verbreken, durf ik niet te zeggen dat het contact al die tijd doorgegaan is.

Uit de hand lopen

Ik heb erover nagedacht om hem overal op te blokkeren, maar ik weet dat Tom dan op andere manieren contact met mij zal gaan zoeken en dat het erger wordt. Ergens diep van binnen zou ik het ook jammer vinden om hem helemaal nooit meer te spreken.

Ik ben heel erg bang dat de situatie uit de hand gaat lopen en dat er iemand gekwetst wordt. In principe doe ik niets fout. Ik ga fysiek niet vreemd, maar ik onderhoud wel in het geheim contact.

Dilemma

In mijn hoofd loop ik continu met een dilemma rond. Vince is de perfecte man, een echte levenspartner waar ik op kan rekenen. Tom zet mijn hart in vuur en vlam. Waar kies je voor in het leven?

Kun je vrienden zijn met je ex? Dit zegt een gedragstherapeut en relatiecoach

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️